Ziua cea mare pentru Simona Halep! Roland Garros. Milioane de români vor urmări sâmbătă finala

0
886

Tenismena constănţeană Simona Halep joacă, astăzi, sâmbătă, cel mai important meci din carieră.

Întreaga Românie vibrează sâmbătă cu gândul la Simona Halep, prima reprezentantă a ţării noastre ajunsă într-o finală de Grand Slam după o pauză de 34 de ani. Toate inimile tricolore vor bate pentru constănţeanca în vârstă de 22 de ani, care va încerca să câştige trofeul la Roland Garros.

Marea finală este programată de la ora 16.00 (în direct la Eurosport şi Antena 3), iar adversara Simonei este una pe măsură, rusoaica Maria Şarapova, fost lider mondial.

Încurajată de toţi compatrioţii, dar şi de majoritatea spectatorilor francezi prezenţi la meciurile disputate în acest sezon la turneul de la Paris, constănţeanca îşi permite să viseze la trofeu. Un succes ar reprezenta o performanţă uriaşă, atinsă în istorie de o singură româncă, în urmă cu 36 de ani – Virginia Ruzici, actualul manager al sportivei crescute în oraşul de la malul mării. “Au trebuit mulţi ani, dar ştiam că într-o zi se va întâmpla. Pentru mine a fost ceva deosebit, un moment extraordinar. Câştigarea Roland Garros-ului pentru noi, românii, este lucrul cel mai important în carieră, pentru că am crescut pe zgură”, a spus Ruzici.

Cap de serie nr. 4, Halep are prima şansă din punct de vedere al ierarhiei mondiale, dar Şarapova, cap de serie nr. 7, are de partea ei experienţa. Rusoaica a câştigat în carieră toate cele patru turnee de Grand Slam, ultimul chiar la Roland Garros, în 2012, şi mai are în palmares alte patru finale la acest nivel. Mai mult, s-a impus de fiecare dată în cele trei întâlniri directe cu Halep, ultima oară în finala turneului de la Madrid, în urmă cu o lună. Performanţele adversarei nu o sperie însă pe constănţeancă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Sunt foarte emoţionată şi încântată, pentru că voi juca pentru trofeu la Paris. Am multă încredere în mine şi abia aştept finala. Sper să joc un alt meci bun. La Madrid am jucat foarte bine, dar în setul al doilea mi-am schimbat abordarea, am stat mai mult în spatele liniei de fund şi asta m-a costat. Împotriva Mariei trebuie să fii foarte agresivă. Este o jucătoare extraordinară, voi da tot ce pot şi sper să fie suficient pentru a câştiga”, a mărturisit noua stea a tenisului mondial.

Continuarea, în telegrafonline.ro, Sâmbătă, 7 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply