Un nou virus pe Facebook și Yahoo Messenger!

0
707

farmec.ro
carturesti.ro%20

Un nou virus ce se răspândește pe Facebook și Yahoo Messenger a fost detectat pe mai mult de 700 de sisteme din România. El folosește mesaje politicoase și versete biblice pentru a se răspândi. Specialiștii Bitdefender au identificat în ultima perioadă o creștere a atacurilor în țări precum România, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franța, Danemarca.

virus”

După ce obține accesul la listele de contacte ale utilizatorului, Gen: Variant.Downloader.167 se distribuie prin mesageria instantă a Facebook-ului și prin Yahoo Messenger, de la un prieten la altul.

Pe lângă formularea extrem de politicoasă pe care o folosește, virusul ascunde o parte din datele criptate printre versete biblice. Utilizatorul primește de la un prieten de pe Facebook sau Yahoo Messenger întrebarea: “Aș vrea să postez aceste poze pe Facebook, e OK?”.

Pentru și mai multă credibilitate, URL-urile ce urmează întrebării aparțin unor servicii de stocare precum Dropbox sau Fileswap, utilizate frecvent pentru distribuirea de fotografii și fișiere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Odată accesate link-urile, virusul este executat pe sistem, unde creează un fișier cu un nume la întâmplare și extensia “exe”.

În procesul de instalare apare de asemenea o casetă cu următorul mesaj: “Această aplicație nu este compatibilă cu versiunea de Windows pe care o folosiți. Verificați informațiile de sistem ale calculatorului pentru a vedea dacă aveți nevoie de o versiune x86 (32-bit) sau x64 (64-bit) a programului, iar apoi contactați furnizorul de software.”

Cititi mai mult AICI.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply