Judecătorii lasă fără dobândă un contract de credit ipotecar

0
704

Tribunalul Botoşani a decis ca un client al Băncii Comerciale Române să nu mai plătească dobânda la credit, după ce instanţa a găsit clauze abuzive în contractul de împrumut.

Pe vremea când dădea credite multe populaţiei, BCR pune în contracte o clauză prin care îşi aronda dreptul de a schimba rata dobânzii după cum doreşte. Practica celei mai mari bănci din ţară s-ar putea să se întoarcă împotriva sa, de când românii au descoperit legea şi judecătoriile.

Mai multe instanţe din România au constatat că felul în care BCR a definit dobânda contractuală nu este în regulă. În hârtiile prin care clienţii s-au angajat să plătească rate penru 20-30 de ani, singura certitudine privind preţul contractului e aceea că „dobânda de referinţă variabilă (DRV) se afişează la sediile BCR” şi se adaugă la o marjă de 1-2%. Cele mai multe instanţe (dintre cele care au dat dreptate clienţilor) au ales să identifice DRV cu Euribor, însă există şi exemple în care instanţa a lăsat, practic, contractul fără dobândă.

Mai mult, în economica.net, Miercuri, 4 iunie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply