La Bucureşti, Prinţul Charles al Marii Britanii a dat lumii DEFINIŢIA POPORULUI ROMÂN

0
761

După ce a petrecut câteva zile în satele şi oraşele din inima României, Prinţul Charles de Wales, moştenitorul coroanei britanice, a venit la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti. Cu acest din urmă prilej, Prinţul Charles a susţinut un „discurs rar”, după cum a remarcat presa internaţională. A vorbit despre dragostea sa pentru România şi poporul român, lansând un apel la păstrarea valorilor noastre culturale, arhitecturale şi a tradiţiilor româneşti. Acestea ne definesc ca popor, a spus Prinţul. Fiul Reginei Elisabeta a II-a a mai avut un mesaj pentru români: „Aveţi multe motive de mândrie”.

Foto: Mediafax Foto/Vargyasi_Levente.

„Românii au multe motive de mândrie”, a mai spus Prinţul Charles în discursul său, „iar această mândrie ar trebui să vă determine să faceţi tot posibilul pentru a vă păstra stilul tradiţional de viaţă şi arhitectura istorică”.

Următorul în linie la tronul britanic a dat şi câteva exemple de zone din România care se remarcă prin arhitectura şi peisajele lor: Bucovina, Maramureş, satele din Transilvania, dar şi cele din Oltenia.

Mai mult, AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply