La Mangalia, a fost inaugurat un nou sistem de colectare a deşeurilor FOTO

0
407

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, împreună cu directorul S.C. Polaris M. Holding S.R.L., Adrian Picoiu au inaugurat, vineri, 23 mai, noul sistem de colectare a deşeurilor municipale.

Evenimentul a avut loc în zona blocurilor ANL, situate pe strada Oituz, în cadrul căruia a fost prezentat modul de funcţionare a platformelor subterane din acea zonă, primele care au fost date în folosinţă. În prezent, în mai multe cartiere din municipiul Mangalia au fost amplasate zece astfel de platforme moderne de colectare a deşeurilor, urmând ca restul de 30 să fie montate pe teritoriul administrativ al oraşului, inclusiv în staţiuni, până la sfârşitul verii.

Locuitorii din zonă s-au declarat mulţumiţi de noul sistem de colectare subteran, mai ales că, acesta nu afectează mediul înconjurător, ba dimpotrivă  împiedică răspândirea gunoaielor şi a mirosului emanat de acestea, obţinându-se totodată şi un aspect plăcut al zonelor unde sunt amplasate ghenele subterane.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Edilul Mangaliei, Radu Cristian, este de părere că introducerea noului sistem european de colectare a deşeurilor în platforme subterane reprezintă o soluţie modernă de gestionare şi colectare a deşeurilor municipale şi reciclabile.

“Este un proiect extrem de important la care am ţinut foarte mult şi având un contract cu firma Polaris am implementat acest proiect şi în Mangalia. Municipiul Mangalia este un oraş turistic, iar investiţii majore în anii anteriori nu au fost făcute, deşi era necesar un astfel de proiect. Vorbim de civilizaţie, de curăţenie în oraş. Locuitorii oraşului meritau o astfel de investiţie. Anul acesta din cele 80 de ghene existente în Mangalia, vor fi finalizate 40 până la sfârşitul verii, anul viitor încă 20 şi în următorul an alte 20. Cu siguranţă Mangalia va fi un oraş curat, cu adevărat european. Câinii care se alimentau de la ghene vor fi strânşi de pe străzile oraşului. Avem încheiat un contract cu o firmă specializată în gestionarea câinilor, iar această problemă stringentă a Mangaliei va fi rezolvată anul acesta”, a declarat edilul Radu Cristian.

La rândul său, reprezentantul firmei de salubrizare a precizat că acest sistem are numai beneficii. “Este un sistem nou, modern de colectare a deşeurilor municipale. Îl felicit pe domnul primar pentru că Mangalia este primul oraş din Dobrogea şi chiar din zona de S-E a României care foloseşte acest sistem de colectare. Modalitatea de funcţionare a platformelor subterane constă în ridicarea containerelor, printr-oinstalaţie hidraulică, la nivelul solului. Fiecare platformă conţine 4 containere, cu o capacitate de 1,1 mc, două pentru deşeuri reciclabile şi două pentru deşeuri menajere”, a explicat Adrian Picoiu, şeful Departamentului Achiziţii Publice-Polaris.

23 mai 2014, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply