5 motive pentru care să te lași imediat de fumat

0
711

În România, cinci oameni mor în fiecare oră din cauza bolilor asociate fumatului, iar statul a alocat în ultimii ani tot mai puțini bani pentru programele naționale gratuite menite să îi ajute pe români să renunțe la acest obicei, au anunțat reprezentanții Fundației Medicale „Pneuma”, în cadrul unei conferințe organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, marcată anual pe 31 mai, la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății.

În România sunt aproape 5 milioane de fumători, iar cea mai alarmantă cifră se înregistrează în rândul tinerilor sub 15 ani, unul din patru fumând zilnic.

„Suntem aici pentru a le transmite românilor un mesaj foarte important: fumatul nu este un stil de viață, este un stil de moarte. Unii oameni consideră că îi relaxează, că îi calmează, că reprezintă cea mai mare plăcere, parcă le da rostul vieții. Nu suntem aici ca să judecăm, ci ca să îi ajutăm pe acești oameni pe care îi paște o moarte prematură, îi paște o boală cronică. Eu am avut în familie destule persoane care au murit din cauza acestor boli. Fiecare dintre noi are printre cunoștințe, rude sau prieteni persoane care au murit din cauza unui cancer, a unui infract miocardic, a unei boli respiratorii cronice”, a spus medicul pneumolog Magdalena Ciobanu de la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”, coordonatoarea Programului Național Stop Fumat.

Citeste mai mult AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply