Un sibian a obținut scutirea de la plata impozitului pentru 7 ani!

0
661

Un avocat din Sibiu a reuşit învingă hăţişul legislativ şi a obținut scutirea pentru 7 ani de la plata impozitului, după ce și-a reabilitat termic casa. Proprietarul ceruse Primăriei să aplice o prevedere a Codului Fiscal care oferă această posibilitate. A primit scutirea după un proces de doi ani cu municipalitatea.

Dragoș Târșia și-a izolat termic locuința în urmă cu doi ani, lucru care a dus la îmbunătăţirea clasei energetice a imobilului. Îmbunătăţire care, potrivit Codului Fiscal, îi dă dreptul proprietarului să ceară o scutire de la impozitul local.

„Raportat la creșterea costului carburanților fosili, Guvernul României s-a gândit să stimuleze – și acest lucru este pozitiv – investițiile în reabilitările termice”, a spus Dragoș Târșia.

Imediat cum a terminat lucrările, avocatul a cerut scutirea de impozit.

„Am derulat un audit energetic asupra imobilului, am aflat măsurile care se impun pentru a crește performanța energetică a acestuia”, a completat el.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Primăria Sibiu nu a dorit să pună în aplicare scutirea de impozit decât după ce o instanță judecătorească s-a pronunțat în acest caz.

La doi ani de la demararea procesului, Consiliul Local a fost obligat de instanţă să acorde scutirea de impozit pentru următorii 7 ani.

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply