Liceul tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia IA ATITUDINE!

0
978

Elevii din clasa a IX-a A ai Liceului Tehnologic ”Ion Bănescu” din Mangalia AU LUAT ATITUDINE, propunând proiectul de educație pentru sănătate ”ALEGE VIAȚA!”, al cărui scop este prevenirea consumului de nicotină, alcool și alte droguri în rândul adolescenților. Pe parcursul lunilor februarie – mai 2014 s-au desfășurat cele trei activități ale proiectului: ”Deschide ochii!” (dezbatere),  ”Între joc şi realitate” (jocuri educative tematice), ”Viața îți aparține!” (concurs tematic pe secțiunile creație plastică și multimedia).

Echipa de proiect formată din șase elevi a colaborat cu profesor Corina Mihalache, director al instituției de învățământ, profesor psiholog Alina Băiașu, profesor Virginica Barabaș pentru implementarea cu succes a proiectului.

 Din feedback-ul dat de elevi pe parcursul și la finalul proiectului, au reieșit următoarele:  educația de tip ”peer to peer” a facilitat receptivitatea crescută la informațiile transmise apreciate de elevi ca fiind utile și interesante, lucrul în echipă a permis adolescenților să exprime gânduri, emoții, atitudini față de problematica consumului de droguri, să exerseze abilitățile sociale, comunicarea didactică elev-profesor, elev-elev a oferit elevilor prilejul de a-și valorifica potențialul creativ în realizarea produselor activităților.

            Succesul de care s-a bucurat proiectul s-a datorat și parteneriatului dintre reprezentanții liceului și ai Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Constanța.

Director,                                 Consilier de imagine,                        Coordonatori proiect,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prof. Corina Mihalache         Prof. Nicoleta Teodorescu                Prof. psih. Alina Băiaşu

Prof. Virginica Barabaş


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply