În proces cu Primăria Mangalia, Urdea vrea să mute Şantierul Naval Daewoo în comuna Limanu. Miza: 2 miliarde, lunar

1
676

Primăria Limanu aşteaptă, cu nerăbdare, verdictul în dosarul în care Prefectura a reclamat edilii din Limanu şi Mangalia, respectiv Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, având în vedere că cele două unităţi teritorial-administrative nu au reuşit să ajungă la o înţelegere privind semnarea documentelor de delimitare a localităţilor.

Miza refuzului celor doi primari – Iustin Urdea (Limanu) şi Cristian Radu (Mangalia) – de a semna procesul verbal privind graniţa dintre cele două localităţi este reprezentată de Şantierul Naval Daewoo.

Iustin Urdea declară că are documente care atestă că şantierul este poziţionat şi pe o suprafaţă din comuna Limanu.

Şantierul nu pleacă nicărieri, rămâne la locul lui. Însă, noi avem speranţe că se va recunoaşte faptul că o parte din terenul ocupat de şantier aparţine de teritoriul comunei Limanu, fapt care ar conduce la împărţirea taxelor şi impozitelor. Adică, taxele şi impozitele pe care DMHI le plăteşte acum exclusiv către Primăria Mangalia, întrucât se consideră că şantierul este situat doar pe raza municipiului vecin, ar veni şi către Limanu. Nu le luăm toate taxele şi impozitele, ci ele se vor plăti – o parte către Mangalia şi o parte către Limanu. Aşteptăm decizia instanţei, nu credem că mai durează mult procesul, au explicat reprezentanţii Primăriei Limanu.

Zeci de hectare au fost preluate abuziv, printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia, deşi extinderea limitelor teritoriale se face printr-o hotărâre de Guvern, după consultarea populaţiei, potrivit legii. Noi avem documente din anii ’70 care atestă că terenul pe care este construit şantierul aparţine de comuna Limanu. Există documente semnate cu Primăria Mangalia, la acea vreme, înainte de exproprierea care a condus la construcţia pe acele terenuri a şantierului, declara, încă de anul trecut, edilul Iustin Urdea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Acesta se arată optimist în şansele comunei de a aduce mai mulţi bani la bugetul local, printr-o decizie favorabilă a instanţei, privind graniţa cu municipiul Mangalia. De cealaltă parte, şi reprezentanţii Primăriei Mangalia consideră că dreptatea este de partea lor şi că nu vor pierde găina cu ouă de aur: Şantierul Naval DMHI aduce semestrial la bugetul municipiului o sumă frumoasă – calculul lunar arată că suma se ridică la 2 miliarde de lei vechi din taxe.

Alexandra ANTON, replicaonline.ro, Joi, 29 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. De ce nu va duceti la 1878, pentru a stabili cui apartine santierul? Localitatea Doua Mai, infiintata de Kogalniceanu la 1884 (daca nu ma insel), apartinea administrativ de orasul Mangalia. Limanu, fosta Caracicula, a devenit comuna de abia in 1910, cand Doua Mai a trecut in administrarea ei. Deci, santierul e al Mangaliei!

Leave a Reply