Poşta Română – „De ce tot clientul trebuie să fie ţap ispăşitor?“

0
693

Nemulţumirile din Poşta Română par a se ţine lanţ nu doar în rândul lucrătorilor poştali, ci şi în cel al clienţilor, care se plâng de calitatea şi desfiinţarea unor vechi servicii.

Despre protestele sindicaliştilor din Poşta Română, programul de restructurare drastică a companiei, despre infrastructura slabă, lipsa de personal, lista lungă de operaţiuni pe care trebuie să le facă oficianţii, plus cozile infernale la care se văd obligaţi clienţii să stea a curs multă cerneală şi în ziarul nostru. Astăzi, abonaţii constănţeni doresc să atragă atenţia asupra unei „decizii incorecte şi lipsite de fair play a celor de la Bucureşti,” care a început să-şi producă efectele la începutul acestei luni. Este vorba despre sistarea distribuirii abonamentelor la presa locală şi centrală în ziua de sâmbătă. Atâta vreme cât specificul activităţii din acest domeniu a presupus, dintotdeauna, prestarea unor servicii publice şi sâmbăta, oamenii nu înţeleg de ce: „Dintr-o dată, activitatea poştei este strangulată în defavoarea clienţilor. În anul 2014, ne-am fi aşteptat să ne bucurăm de servicii ca în Uniunea Europeană, nu să se taie şi cele existente. Nu e suficient că ne uită Dumnezeu la cozile de la ghişee când e să ridicăm colete, pensii ori pentru alte plăţi, mai trebuie să citim presa de sâmbătă, lunea? De ce tot clientul trebuie să fie ţap ispăşitor? Se luptă cineva de la Constanţa pentru noi, sau ce spune Bucureştiul, e bătut în cuie şi nu se comentează?” (Magda Foreanu).

„Mergem înainte sau ca racul?“

„Mă tot întreb unde o să ajungă societatea noastră când vorbim de calitatea serviciilor publice? De ce în comunism, corespondenţa şi abonamentele la presă veneau la cutie şi în zi de sâmbătă? Mereu am considerat poştaşul – poate prin uniforma sa, ca pe ceva militar. CFR-ul, Poşta erau instituţii cu o disciplină asemenea armatei. Poate că şi din cauza asta, ca abonat care-şi plăteşte serviciile, mi se pare inadmisibil să citesc un ziar care apare sâmbăta tocmai în ziua de luni. Am speranţa că după ce se vor citi aceste rânduri vor găsi o soluţie corectă pentru abonaţi! Mergem înainte sau ca racul?” – ni s-a plâns Maria Niculescu. Cititoarea noastră se întreabă dacă nu cumva acest serviciu nu poate fi externalizat unei „poşte” private, pentru a veni în sprijinul celor care nu au posibilitatea să citească ziarele pe internet.

„Nu înţeleg de ce, deodată, se întrerupe un fir normal de distribuire a ziarului zi de zi şi nu se păstrează ce a fost bun ani de-a rândul. Se pare că totul trebuie să fie privat, ca să meargă bine treaba!” – se întreabă Florina Gheorghe şi Elisabeta N.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dispoziţie de la… Centru!

După cum ne-a explicat Ion Mişcoci – şeful Oficiului Judeţean de Poştă Constanţa, urmare măsurilor de organizare a activităţii de distribuire prin factorii poştali, în mediul urban, în zilele de sâmbătă, aprobate de către conducerea CN Poşta Română SA, prin adresa nr. 108/2400/2014 şi în baza contractului prin care se derulează colaborarea privind contractarea şi distribuirea de abonamente presă, începând cu data de 01.05.2014, a fost sistată activitatea de distribuire prin factorii poştali a publicaţiilor în zilele de sâmbătă, urmând ca acestea să fie livrate abonaţilor în zilele de luni: „Cunoscând nevoia dumneavoastră de a vă informa, Oficiul Judeţean de Poştă Constanţa vă mulţumeşte pentru că apelaţi la serviciile noastre şi vă asigură că scopul nostru este acela de a oferi servicii performante în orice moment. În speranţa unei bune colaborări în continuare, vă mulţumim pentru înţelegere”.

Practic, măsura a fost luată după ce s-a făcut analiza cheltuielilor pentru acest serviciu şi s-a ajuns la concluzia că sunt destul de mari în contextul situaţiei actuale din Poşta Română. Însă, şeful OJP Constanţa a ţinut să-i asigure pe constănţeni că se vor face noi demersuri la nivelul companiei, în speranţa rezolvării favorabile a acestei probleme. „În măsura în care am noutăţi, o să le fac publice!”.

Florica ZDU, cugetliber.ro, Miercuri, 28 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply