Limanu: Nou parc de eoliene în sudul litoralului

0
1075

 

Noul parc eolian amplasat în sudul Dobrogei se va întinde pe trei hectare de teren, pe care vor fi amplasate trei turbine ce însumează o putere de 9 MW.

Conform unui grafic realizat în acest an, pe 10 martie, energia eoliană ocupa locul fruntaş în topul surselor de energie, asigurând 26,28% din totalul de 8.602 MW produşi în România. Cele mai multe turbine eoliene care contribuie la aceste performanţe se află în Dobrogea, zonă considerată de către constructorii de turbine „fertilă” în curenţi puternici de aer, având în vedere numărul ridicat al turbinelor amplasate în nordul regiunii – peste 500.

Se pare că investitorii încep să-şi dezvolte afacerile cu eoliene şi în sudul litoralului, deoarece în comuna Limanu, situată în apropiere de oraşul Mangalia, va fi construit un parc de eoliene. Primarul comunei, Nicolae Urdea, anunţă că în câteva zile vor începe lucrările la drumurile ce duc spre parcul eolian. Acesta se va întinde pe un teren de trei hectare, pe care vor fi amplasate trei turbine ce vor însuma o putere de aproximativ 9 MW.

Întregul proiect se ridică la valoarea de 12 milioane de euro, iar după ce va fi construit şi dat în folosinţă, va reprezenta atât o nouă sursă de venit la bugetul local din Limanu, cât şi o sporire a producerii energiei electrice din România.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mihai TUDORICĂ, telegrafonline.ro, 24.05.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply