Cine are cele mai mari șanse să fie cel mai mare grup în Parlamentul European

0
689

Popularii ar urma să rămână cel mai mare grup în Parlamentul European, devansându-i pe social-democraţi, potrivit ultimelor estimări, publicate cu cinci zile înaintea alegerilor europene la care euroscepticii ar urma să obţină o creştere puternică, informează AFP.

 

Potrivit site-ului PollWatch, care adună sondaje realizate în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, şi pe baza afilierilor actuale, grupul Partidului Popular European (PPE) este creditat cu şansa obţinerii a 217 locuri în viitorul PE (cu 58 mai puţine decât în 2009), comparativ cu 201 pentru socialişti (plus şapte).

Euroscepticii îşi confirmă avansul, cu un total de aproape 100 de locuri, de trei ori mai multe decât în actualul Parlament. Însă această mişcare, clasată în prezent la neafiliaţi, este extrem de eterogenă, cu partide de extremă dreapta precum Frontul Naţional din Franţa sau PVV din Olanda, formaţiuni ultranaţionaliste ca Jobbik din Ungaria sau chiar neonaziste precum Zorii Aurii din Grecia, dar şi populişti ca de exemplu Mişcarea 5 Stele a lui Beppe Grillo din Italia.

Mai mult, în economica.net., 20 mai 2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply