Operaţiunea “maidanezul”, la Mangalia. Primarul are noi reguli şi pentru posesorii de animale de companie

2
779

Cristian Radu, primarul Mangaliei, este admirat de unii, dar deciziile sale sunt contestate de alţii. Subiectul este valabil şi pentru tema mult-discutată a maidanezilor din municipiu, în legătură cu care edilul îi informează pe cetăţeni, printr-o scrisoare deschisă, că în cel mai scurt timp vor începe acţiunile de strângere a câinilor fără stăpân.

Problema câinilor fără stăpân a fost îndelung discutată în toate mediile, iar iubitorii de animale nu acceptă ideea închiderii lor în spaţii special amenajate, preferând ca aceştia să fie lăsaţi în spaţiile publice.

La Mangalia, primarul Cristian Radu a anunţat, în urmă cu ceva timp, că intenţionează ca fiecare câine comunitar să fie luat de pe stradă, iar decizia va fi pusă în practică în perioada imediat următoare.

Printr-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor municipiului, primarul Radu le transmite că urgenţa administrativă a fost problema agentului termic, de altfel primul subiect de pe lista promisiunilor sale electorale din campania pentru alegerile locale din primăvara anului 2012. Pentru moment, edilul susţine că această problemă a fost încheiată. Următorul pas este rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

„Odată încheiat subiectul căldurii, am trecut la următoarea problemă de pe lista de priorităţi: câinii fără stăpân. Imediat după apariţia noii legislaţii în domeniu, am demarat procedurile de licitaţie pentru concesionarea serviciului public de gestiune a câinilor comunitari. Recent, s-au finalizat toate formalităţile legale în această privinţă, iar în cel mai scurt timp vor începe acţiunile de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului. De altfel, acesta este principalul motiv pentru care mi-am permis să vă trimit această scrisoare. Totodată, informez iubitorii de animale că au la dispoziţie două săptămâni în care să ia în casă câinii pe care vor să îi adopte. După acest termen, se vor aplica noile prevederi legale, care pot duce până la eutanasierea câinilor fără stăpân. De asemenea, vă aduc la cunoştinţă că toţi deţinătorii de animale de companie – câini sau pisici – au obligaţia legală de a le înregistra la Biroul Registratură din cadrul Primăriei, până la sfârşitul acestui an. În aceeaşi perioadă, aceste animale trebuie vaccinate, sterilizate şi să li se implanteze microcipuri, conform reglementărilor europene şi naţionale în vigoare“, transmite primarul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dincolo de acest subiect, care cu siguranţă va fi îndelung discutat şi analizat în perioada imediat următoare, primarul le aminteşte cetăţenilor că oraşul s-a numărat printre primele zece instituţii administrative din ţară în ceea ce priveşte datoriile acumulate şi recunoaște că aspectul urbei lasă încă de dorit. „Mai sunt multe de făcut până când Mangalia va reveni în elita localităţilor turistice. Însă, cu o administrare chibzuită şi transparentă a bugetului local, cu o bună gospodărire a domeniului public şi, nu în ultimul rând, cu puţin suflet în munca noastră de zi cu zi, vă asigur că împreună vom reuşi să ridicăm Mangalia la nivelul unui oraş de talie europeană“, îşi încheie edilul epistola către cetăţeni.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro, Luni, 19 mai 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

Leave a Reply