Masoneria română impune un lider mondial

0
968

Adevărul: Ştirea este aceasta, anticipată de noi în urmă cu o săptămână: Radu Bălănescu, Marele Maestru al MLNR, a fost ales azi (sâmbătă, 17 mai) Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Evident, o ştire majoră de presă ce se va reverbera în următoarele ore pe plan mondial, dar cu multiple semnificaţii valorice şi simbolice pentru România.

Este vorba despre cea mai înaltă poziţie ierarhică obţinută vreodată de un român în ierarhia masonică mondială, postul respectiv fiind recunoscut, informal, ca oferind calitatea de  Primus inter Pares, coordonator al întregii colaborări pe lanţul masonic mondial, autoritatea ultimă de referinţă în ce priveşte pregătirea tuturor evenimentelor care vor avea loc în lume pe timpul mandatului său de cinci ani. 

Semnificativ din punct de vedere masonic, deoarece urmează în scaun unui personaj devenit o legendă în lumea masoneriei internaţionale şi nu numai, de mulţi ani un extraordinar prieten al României, Thomas Jackson, cel care a avut mereu viziunea unei Românii care avea să devină una dintre valorile sigure ale masoneriei mondiale. Viziune, iată, realizată şi confirmată după alegerile de azi în care au concurat petru candidaţi, românul nostru obţinând o majoritate foarte confortabilă de voturi.

Dar, dincolo de valoarea evenimentului masonic, România obţine un post simbolic, aş spune chiar înalt-simbolic într-o logică foarte specială de sistem, aceea care domină accesul la posturile-cheie din marile organizaţii internaţionale. Foarte important că, după ani şi ani de zile în care ai noştri, cu foarte puţine excepţii notabile (spre exemplu, ambasadorul Sorin Ducaru, ocupantul unei prestigioase poziţii în cadrul NATO, organizaţie care are un purtător de cuvând de excepţie, Oana Lungescu, plus încă alţi câţiva) nu am prea avut succese majore.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În orice caz, în acest moment, nu există, în afara acestui exemplu de azi, nici un român care să conducă o organizaţie internaţională de relevanţă, putere şi influenţă de tipul Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Masonice Regulare.

Citeste mai mult: adev.ro/n5q3oj


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply