Războiul nervilor şi al declaraţiilor, la Mangalia. Faza Iorguş vs.Radu

0
1085

După ce, cu doar câteva zile în urmă, fostul primar al Mangaliei, democrat-liberalul Zanfir Iorguş, i-a adus mai multe acuzaţii actualului edil, Cristian Radu, la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Radu i-a răspuns în spaţiul virtual, susţinând că, în anul 2007, „cele mai frumoase zone din Mangalia au fost pierdute în instanţă“. Iorguş a ripostat, acuzându-l pe Radu că şi-a adus foştii colegi de la Garda Financiară şi i-a angajat în Primărie.

Deşi a pierdut, până acum, toate bătăliile în demersul său de a anula alegerile de la Mangalia, fostul primar Zanfir Iorguş pare mai hotărât ca niciodată să facă opoziţie actualului edil, Cristian Radu. Recent, Iorguş a declarat că primarul Radu şi-a adus foştii colegi de la Garda Financiară să lucreze în Primăria Mangalia. Edilul i-a răspuns printr-o postare pe cea mai cunoscută reţea de socializare, unde a amintit despre activitatea primarului Iorguş din ultimul an de mandat, 2007, atunci când „cele mai frumoase zone din Mangalia au fost pierdute în instanţă“.

De asemenea, edilul reaminteşte câte contracte au fost încheiate în acea perioadă, contracte care subjugă şi astăzi bugetul local. „După o analiză îndelungată şi detaliată a dosarelor şi contractelor care au dus Mangalia în pragul falimentului, am constatat cu stupoare că multe dintre cauzele pierdute ale oraşului nostru îşi au originile în anii 2006 – 2007. Pe de o parte, în acea perioadă au fost încheiate multe contracte care subjugă şi astăzi bugetul local şi pentru care vom plăti bani grei mulţi ani de acum înainte. Pe de altă parte, am descoperit în arhiva juridică a instituţiei că, la acea vreme, au fost retrocedate în instanţă mari suprafeţe de teren aflate în zone importante ale oraşului nostru. Înainte de a vă spune despre ce zone este vorba, vreau să vă precizez, ca menţiune interesantă, faptul că Primăria Mangalia nu s-a apărat absolut deloc în instanţă. Conform opiniei avocaţilor, acesta poate fi considerat principalul motiv pentru care acele suprafeţe de teren au fost pierdute definitiv. Nu este rolul meu să judec acum motivele pentru care nu a existat apărare din partea administraţiei de la acea vreme, însă pot să vă spun că din această cauză s-a pierdut în instanţă Parcul Diana, printr-o sentinţă definitivă, pronunţată în 2011“, explică primarul Cristian Radu, care aminteşte şi că au mai fost pierdute, tot în instanţă, două hectare din Pădurea Comorova.

„Întâmplător sau nu, la fel s-au pierdut aproape două hectare din Pădurea Comorova, în baza unui dosar de retrocedare deschis tot în anul 2007. Pe acelaşi scenariu nefast pentru oraşul nostru, Primăria a pierdut, tot atunci, un teren pe care se află un loc de joacă, situat undeva în spatele magazinului Lidl, precum şi o suprafaţă de aproape 3.000 mp din curtea Liceului Callatis“, completează primarul Cristian Radu.

Mai mult, în observator.ro, Luni, 28.04.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply