Linia de credit, mai scumpă de multe ori decât soluțiile alternative

0
743

Banala linie de credit prin care majoritatea patronilor de IMM aleg sa isi finanteze activitatile este “o meteahna veche a antreprenorului roman”, ce se trage din perioada de boom cand accesul la finantare era facil, iar bancile nu puneau prea multe intrebari despre cum mergea afacerea creditata.

In mod normal, un antreprenor poate sa foloseasca o linie de credit pentru aproape orice, pentru finantarea activitatii curente, pentru plata ratelor de credit, de leasing, dobanzilor, comisioanelor, pentru a efectua plati catre bugetul de stat sau chiar pentru refinantarea creditelor acordate anterior.

Anca Motca, directorul general adjunct al Garanti Bank Romania, a remarcat faptul ca, pe vremuri, majoritatea patronilor de IMM-uri cereau bani pentru capitalul de lucru, insa acum, dupa criza, acestia sunt dispusi sa explice pentru ce au nevoie de bani, sa stea practic la discutii cu consilierul bancar mai mult.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/special/educatie-financiara-pentru-companii/164986/linia-de-credit-finantare-imm-uri.html#ixzz309y2qbVF

Sursa foto: card de credit, Shutterstock.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply