DRAMELE COPIILOR ABANDONATI

0
2921

farmec.ro
carturesti.ro%20

Din ce în ce mai mulţi COPII din România sunt ABANDONATI de părinţi, fie că sunt părăsiţi, încă de la naştere, prin spitale, fie că vorbim despre acei copii ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate. 

Motivele sunt, de cele mai multe ori, legate de sărăcie, părinţii realizând (din păcate abia după naşterea acestor copii), că nu au mijloacele necesare pentru a le asigura un trai decent.

Ce vină au aceşti copii şi pentru ce sunt astfel pedepsiţi de cei care i-au adus pe lume? Oricât de mare ar fi sărăcia, cum poate cineva să aibă un asemenea suflet, încât să părăsească un bebeluş pe un pat de spital, lăsându-l în voia destinului, singur şi fără prezenţa atât de necesară a unei mame? De cele mai multe ori, aceşti copii sunt luaţi în grijă de angajaţii spitalului, care din milă faţă de soarta acestor mici suflete, încearcă, acolo, în spital, să le ofere hrană şi un loc unde să poată dormi.

Ce fel de copilărie poate fi aceea în care îţi petreci primii ani din viaţă prin saloanele sau coridoarele unui spital, înconjurat de oameni suferinzi şi care te privesc cu ochi trişti, pentru că într-un spital nu prea sunt motive ca oamenii să fie veseli? Dacă mamele care i-au abandonat îi văd pe acei copii la televizor sau citesc despre ei prin ziare, îşi dau seama ce drame trăiesc aceşti copii, realizează că lipsa unei mame şi a unui cămin, oricât de sărac ar fi el, pot sfâşia sufletul unui copil? Bineînţeles că, pe lângă sărăcie, este vorba şi de ignoranţă şi lipsă de educaţie, pentru că eu nu pot să înţeleg de ce trebuie să faci 4-5 copii când tu nu ai mijloacele necesare să asiguri un trai decent nici măcar pentru unul, dar asta e altă discuţie.

Uneori, se găsesc oameni cu suflet mare şi cu o situaţie materială bună, care adoptă un copil, dar cei mai mulţi dintre aceşti copii rămân în spitale sau ajung în centrele de plasament, alături de alţi copii părăsiţi, a căror viaţă este deja plină de suferinţă. Un copil nu cere multe, dar nu poate fi lipsit de căldura unui cămin, de prezenţa protectoare a unei mame şi de dragostea familiei, acestea fiind punctele centrale ale micului lor univers.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

CE FEL DE PARINTI ABANDONEAZA UN COPIL?

Citiți mai mult AICI.


Mulțumim, Adrian Marius Neagu, pentru material!


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply