Secretul turismului bulgăresc. De ce vecinii noștri reușesc să își umple hotelurile, în timp ce ale noastre sunt pustii?

0
753

Bulgarii nu au inventat sistemul all-inclusive, dar au stiut sa-l adapteze, ca sa aiba succes. Asa reusesc in fiecare an, de Paste, sa-si umple hotelurile, in timp ce ale noastre sunt pustii.

De Inviere, doar 300 de turisti romani au fost pe litoralul nostru, in timp ce in Bulgaria au ajuns 7.000 de la noi. Care este secretul vecinilor de la sud? Se asociaza cu producatorii agricoli si le pot oferi clientilor mancare proaspata, la preturi mici.

In felul acesta, toata lumea are de castigat. Agricultorii isi vand marfa, iar hotelierii au produse proaspete pe masa.

“Aceste comenzi provoaca si un pret mai bun. Un turist satul, multumit, cred ca va veni si la vara”, este de parere reprezentantul unui hotel din Bulgaria.

Iata si dovada: “E un miel mult mai gras decat al nostru. E un miel neimpozitat, care traieste liber, fara taxe”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Exista si hoteluri care au propriile sere si livezi.

De Paste, hotelierii bulgari sustin ca abia scot un profit de 5.000 de euro. Unii au redus pretul pentru un sejur de trei nopti de la 120 de euro, la 78 de euro si au oferit gratuitate pentru copii. Si asta pentru ca de Inviere mizeaza pe promovare.

“Avem rezervari pentru Pasti, iar dupa cateva zile fac deja rezervari pentru vara. Asta e ideea”, explica un hotelier.

Pe apropierea dintre turism si agricultura au mizat si proprietarii fermelor de midii din Dalboka. La Kaliacra, restaurantele sunt pline de turisti, pentru ca produsele sunt proaspete, iar bulgarii au pastrat preturile de acum cinci ani: 7 leva, portia de midii. Pentru ca au inteles ca daca scumpesc marfa, isi pierd clientii.

Cititi mai mult AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply