Începe campania electorală pentru europarlamentare. Câţi parlamentari va trimite România în PE

0
936

Partidele sunt pe ultima sută de metri în definitivarea strategiei şi pregătirea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, care va începe oficial pe 25 aprilie. Alegerile europarlamentare vor desemna cei 751 de aleşi din 28 de state membre ce vor lua loc în Parlamentul European pentru următorii cinci ani. Ca şi alte state, România pierde un loc, de la 33 la 32 de europarlamentari. 

În România, alegerile pentru Parlamentul European nu au generat niciodată interesul electoratului, motiv pentru care mai toate partidele se aşteaptă la o prezenţă la urne care să nu depăşească 25-30%. Din aceste considerente, europarlamentarele sunt mai mult un test pe care partidele din România îl dau în vederea prezidenţialelor.

În ceea ce priveşte ordinea pe buletinele de vot, conform tragerii la sorţi, PDL ocupă prima poziţie pentru alegerile europarlamentare, iar poziţia a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC, PNL şi PRM. A doua etapă s-a referit la partidele politice care au candidaţi la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică.

Partidul Verde ocupă poziţia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forţa Civică poziţia a 11-a. Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român – poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă – 13, PNŢCD – 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu – 15.

După extragerile făcute de preşedintele BEC, acesta a precizat că următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Poziţia 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Dăianu.

Potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de guvern de săptămâna trecută şi publicate în Monitorul Oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va începe pe 25 aprilie şi se va încheia în data de 24 mai, la ora 7.00. Potrivit calendarului electoral, în România, votarea va începe în ziua de 25 mai, la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

În aceste zile, reprezentanţii prefecturilor din toată ţara se ocupă cu pregătirea buletinelor de vot, dar şi cu amenajarea secţiilor de votare care, în mare parte, sunt aceleaşi ca şi la alegerile precedente.

Sursa: http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-incepe-campania-electorala-pentru-europarlamentare-cati-parlamentari-va-trimite-romania-in-pe-215392


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply