Proiect – Zonă de promenadă între Jupiter şi Neptun

0
828

Primarul Mangaliei, Cristian Radu: „În câteva săptămâni, voi semna contractul de finanţare a unui proiect ce cuprinde amenajarea unei faleze de promenadă între Jupiter şi Neptun, care va fi parte integrantă a unui amplu plan de amenajare a unei faleze care să lege municipiul Mangalia de toate cele şase staţiuni ale sale”.

FINANŢARE

Ideea conducerii administraţiei locale din Mangalia de a întoarce oraşul cu faţa la mare prinde contur pe zi ce trece, mai ales după ce mai-marii de la Bucureşti au anunţat că sunt interesaţi de proiectul Primăriei privind amenajarea unei faleze care să lege municipiul de toate cele şase staţiuni ale sale: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp. Şi, pentru că lungimea totală a zonei de promenadă va fi de aproximativ nouă kilometri, edilul a precizat că proiectul va fi realizat pe bucăţi.

În acest sens, primul tronson care va intra în lucru este porţiunea dintre staţiunile Neptun şi Jupiter. Potrivit primarului, proiectul va fi realizat cu fonduri europene şi include reamenajarea zonei cuprinse între limita plajei şi lacurile din Neptun şi Jupiter. În acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar. Pentru modernizarea zonei se vor folosi materiale speciale pentru pavaj, iar faţadele clădirilor vor fi refăcute. De asemenea, se vor instala băncuţe şi mobilier urban, care vor da o notă de modernism zonei.

În plus, a afirmat primarul, va dispărea haosul comercial dintre Neptun şi Jupiter, întrucât agenţii economici nu vor mai avea voie să amplaseze tarabe şi chioşcuri. De asemenea, se vor construi pontoane pentru accesul turiştilor. Cristian Radu a spus că între lacuri şi plajă se pot realiza doar construcţii fără etaj.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Până la finele acestei luni sau începutul lunii mai, voi merge la Bucureşti pentru semnarea contractului de finanţare a proiectului, care se derulează cu fonduri europene. Lucrările vor începe în acest an”, a menţionat primarul.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Luni, 14 aprilie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply