LITORAL TV – Ancheta de la restaurantul libanez a scos la iveală sute de nereguli

0
688

farmec.ro
carturesti.ro%20

Sute de nereguli au fost depistate la restaurantul libanez, unde trei tinere și-au găsit sfârșitul sâmbătă noapte într-un incendiu devastator. Instalațiile electrice nu au mai fost controlate de mai bine de patru ani, iar autorizația de funcționare nu a fost reînnoită în acest an. În plus, mai mulți angajați, inclusiv cele trei tinere decedate, nu aveau contracte de muncă.

Apar noi declarații cutremurătoare despre tragedia de sâmbătă.

„Nimeni nu m-a ascultat. Toată lumea, spuneam „Ard fetele sus”, nimeni nu m-a ascultat. Țipam după toată lumea, nimeni nu ne-a băgat în seamă, treceau pompierii pe lângă noi, nimeni nu a făcut nimic.” a povestit Georgiana, barmaniță la restaurantul libanez.

„Noi eram în bucătărie, nu am simțit nimic. Când am ieșit în sală am simțit fumul care venea de sus.” a spus Mirabela Enache, bucătareasă la restaurantul libanez.

În urma anchetei efectuate la restaurantul libanez, s-a constatat că ultimul control al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a avut loc în urma cu 4 ani. Reprezentanții ISU au recunoscut că inspecția o fac o dată la 5 ani, din cauza lipsei de personal. În plus, se pare că patronul localului nu și-a mai înnoit autorizația de funcționare, pentru 2014, documentație ce ar fi trebui depusă până la sfârșitul lunii martie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Nu am reușit să găsim niciun act de autoritate emis de instutuția noastră către niciuna dintre firmele care își desfășurau activitatea în unitatea respectivă. Obligația îi revine patronului sau celui care administrează firma respectivă să întocmrască un plan de măsuri în conformitate cu neregulile pe care le-am găsit noi și să ne comunice modul în care au fost soluționate.” a declarat Viorel Jianu, șeful ISU Dobrogea.

„Frma respectivă a funcționat autorizat până la data de 31 decembrie 2013. După această dată, de la 1 ianuarie până la 31 martie 2014, conform regulamentului de autorizare al Primăriei Constanța, toți agenții comerciali vin să se autorizeze sau reautorizeze, după caz. Din acest motiv Corpul de Control nu desfășoară acțiuni de control pe autorizații de funcționare decât după această perioadă, sau în această perioadă dacă există sesizări. În cazul de față nu există sesizări.” a afirmat Ionuț Pripis, șeful Serviciului Corp Control din cadrul Primăriei Constanța.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă declarau în urmă cu două zile, că cele trei fete nu dețineau contracte de muncă și lucrau pratic ilegal în restaurant. Şi nu erau singurele.

Citiți mai mult în ziuaconstanta.ro, Joi, 10 aprilie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply