Lista schimbărilor la medicul de familie care intră în vigoare în luna mai

0
702

Pe lângă obişnuitele consultaţii pentru boli acute sau cronice, pe care medicii de familie le oferă pacienţilor din listă, începând din luna mai a acestui an medicii vor oferi obligatoriu servicii medicale noi.

Este vorba de monitorizarea activă a pacienţilor cu risc înalt de boală cardiovasculară, cu boală cronică respiratorie sau de rinichi şi consultaţii preventive pentru pacienţii sănătoşi.

De asemenea, medicii cu dotări şi competenţe atestate vor putea efectua EKG şi ecografii. ECONOMICA.NET vă spune cum vor arăta consultaţiile la medicul de familie, din luna mai. 

Cabinet medical

Vă prezentăm lista modificărilor care vor interveni din luna mai la medicul de familie, stipulate în normele de aplicare a Contractului-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate, pentru anii 2014-2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

I. Din luna mai, medicii de familie vor monitoriza activ pacienţii care au una sau mai multe dintre următoarele boli cronice: risc cardiovascular înalt – hipertensiune arterială, dislipidemie şi diabet zaharat tip 2; astm bronşic, boala cronică respiratorie obstructivă (BPOC) şi boala cronică de rinichi.

Mai mult, în economica.net, 10.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply