Conform controlului din 2010! Restaurantul „Beirut“ avea probleme la instalaţia electrică!

0
917

Investigaţiile ce vizează tragicul incendiu petrecut sâmbătă noapte la restaurantul „Beirut“, în care şi-au pierdut viaţa trei tinere, scot la iveală detalii incredibile!

În anul 2010, administratorul localului, George Karam, fusese amendat de pompieri pentru mai multe nereguli descoperite la instalaţia electrică. Totodată, oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” spun că cele trei firme ce închiriaseră spaţii în imobilul de pe bulevardul Tomis nu aveau autorizaţie de securitate de incendiu.

„Restaurantul „Beirut“ nu are autorizaţie şi, printre altele, şi-a mutat şi locaţia dintr-o parte a clădirii în alta. Nu am reuşit să găsim niciun document de acest fel în arhivele noastre. Am luat legătura cu alte instituţii ce au fost implicate în această anchetă pentru mai multe verificări, dar rezultatul a fost acelaşi. Restaurantul „Beirut” a fost verificat, ultima dată, în anul 2010. Au fost găsite nereguli legate de organizarea activităţii şi, din câte îmi aduc aminte, probleme la instalaţiile electrice. Ca urmare, administratorul a fost sancţionat. El avea obligaţia să întocmească un plan de măsuri şi să ne comunice modul în care au fost realizate lucrările de remediere, dar nu a făcut acest lucru“, a declarat şeful ISU „Dobrogea”, col. Viorel Jianu.

În acelaşi timp, autorităţile spun că cele trei localuri distruse în incendiu, restaurantul „Beirut“, cazinoul „Vegas“ şi clubul „Legendary Pub“, nu aveau nici autorizaţii de funcţionare.

„După evenimentul de sâmbătă noapte, am cercetat situaţia şi am descoperit că, la 1 ianuarie, s-au semnat mai multe contracte de subînchiriere pentru clădirea respectivă, iar firmele ce exploatează spaţiul în prezent nu au autorizaţii de funcţionare. Societăţile au avut termen până pe 31 martie să intre în legalitate“, a declarat directorul adjunct al Poliţiei Locale Constanţa, Ionuţ Pripişi.

ANCHETĂ ÎN DESFĂŞURARE

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din cercetările efectuate până în prezent, anchetatorii nu au putut încă să stabilească de la ce a pornit nenorocirea care a curmat vieţile celor trei fete. Oamenii legii iau în calcul atât un scurtcircuit electric, cât şi o defecţiune la coşul de fum. Luni dimineaţă, medicii legişti au stabilit că victimele tragediei, Ioana Nicoleta Cengher, Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă, au murit din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Tinerele vor fi înmormântate astăzi.

telegrafonline.ro, Miercuri, 9 aprilie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply