Victimele au murit intoxicate cu fum. Noi mărturii din infernul de la „Beirut”

0
1100

farmec.ro
carturesti.ro%20

La locul tragediei vor fi aduşi specialişti care vor verifica dacă în timpul reamenajării imobilului au fost realizate şi anumite improvizaţii care ar fi putut provoca dezastrul.

Priviri pierdute şi obraji sfâşiaţi de lacrimi care lăsau în urmă grimase de durere. Îngânduraţi şi apăsaţi de întrebări ce până acum nu şi-au găsit niciun răspuns, membrii familiilor tinerelor care au murit în incendiul devastator de sâmbătă noapte, din centrul Constanţei, au venit, ieri dimineaţă, la morga Cimitirului Central, pentru a-şi lua copiii acasă… Cu rochiile de mireasă în braţe, părinţii au aşteptat ore în şir ca medicii legişti să termine ancheta şi să le spună cum le-au murit fiicele. Distruşi de suferinţă, apropiaţii victimelor îi acuză pe salvatori de laşitate şi cer cu tărie să afle de ce nimeni nu a intrat în local, deşi ţipetele de disperare ale fetelor s-au auzit timp de câteva minute.

Cei acuzaţi de moartea tinerelor spun, însă, că nu au mai putut face nimic pentru a le scoate din clădire. Pompierii susţin că, în momentul în care au ajuns, imobilul ardea ca o torţă. Totodată, aceştia afirmă că, deşi imobilul a fost invadat de fum de la ora 22.20, primul apel la 112 a fost primit abia la ora 22.38. Reprezentanţii Inpectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au refuzat să răspundă acuzaţiilor formulate de membrii familiilor victimelor.

EXPERTIZĂ TOXICOLOGICĂ

Mama Ioanei Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, le-a cerut medicilor legişti să efectueze şi un examen toxicologic. Mariana Şarkany crede că fiicei sale i s-a pus ceva în ceaiul pe care l-a băut, pentru că altceva nu explică de ce ea nu a putut să se salveze. „Uşa vestiarului lor avea un geam de sticlă… fetele puteau să îl spargă şi să coboare. Au urlat în disperare, degeaba. La miezul nopţii, patronul a fost întrebat dacă toate persoanele aflate în local au fost evacuate, iar el a răspuns că toată lumea a ieşit. Cele mai importante persoane din acel local, dansatoarele şi cântăreaţa, fiica mea, au fost lăsate să moară! După ce a cântat, fata mea a urcat în vestiar cu un ceai luat de la bar şi din acest motiv vreau un examen toxicologic. Barmaniţa care trebuia să fie de muncă sâmbătă mi-a spus că a fost oprită în ziua aia, pe la ora 15.00, să mai vină la serviciu, pentru că o înlocuieşte altcineva, iar un alt barman le-a făcut câte un ceai fetelor. Am vorbit cu Nicoleta în momentul în care a plecat, este ciudat că nu m-a sunat când a ajuns la muncă. I-am spus să ne dea un mesaj când soseşte acolo şi a zis că aşa o să facă. Fratelui ei, de 13 ani, i-a zis că, dacă se simte rău sau dacă îi este dor de ea, să o sune şi se întoarce imediat acasă. Vreau desfăşurătoarele telefoanelor, să văd dacă fetele au sunat la 112 sau dacă au apelat pe cineva în momentul în care au simţit miros de fum!”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Furia femeii se îndreaptă acum şi către pompierii care au ajuns la locul tragediei. „Au fost lăsate să moară de nişte pompieri fricoşi, care au venit fără măşti şi fără apă. Le-au scos abia la ora 3.00, au intrat şi au călcat pe cadavre, nenorociţii! Acum ar fi trebuit să meargă la Bucureşti, să întregistreze o piesă pentru vară. A fost prima seară când a ajuns la local şi nu m-a sunat. Când nu mi-a răspuns la telefon, am fugit la calculator şi am văzut mesajele de pe Facebook“, a mai spus Mariana Şarkany.

Mai mult, în TelegrafOnline.ro, Marti, 8 apr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply