Sute de mii de bătrâni din România depind doar de destin

0
1767

Reacția ministrului Muncii în fața petiției din campania “Tu știi ce mai fac părinții tăi?”

Migratia fortei de munca a lasat in urma sute de mii de parinti si bunici, singuri in casele lor. Romania n-are un sistem de ingrijire pus la punct, asa ca soarta lor e la voia destinului. 18 oameni politici au trecut pe la carma Ministerului Muncii si niciunul nu i-a avut niciodata in planurile sale pe batranii Romaniei. Dimpotriva, au fost considerati poveri bugetare.

Campania “Tu stii ce mai fac parintii tai?” a atras atentia asupra acestui fenomen si, zeci de mii de oameni au semnat petitia prin care cerem Guvernului sa schimbe legi, sa faca strategii si sa le ofere batraneti usoare. Semnaturile au ajuns pe masa Ministrului Muncii care a anuntat ca, in urma campaniei, s-a angajat sa creeze si sa sustina sistemul de asistenta pe care campania noastra il cere.

Un studiu recent realizat de Fundatia Principesa Margareta arata ca peste 640.000 de batrani din Romania au nevoie de ajutor. Nu-l vor primi cata vreme autoritatile locale nu sunt sanctionate pentru lipsa de implicare. Nu exista proceduri clare care sa atraga raspunderea autoritatilor locale in cazul in care un batran moare cu zile. Si nici n-ar avea cum sa se intample asta cata vreme in toata tara exista doar 432 de asistenti sociali cu studii care lucreaza in administratie publica locala. Restul au alte profesii si doar atributii de asistent social.

Mai mult, AICI !

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply