Elevi români excepționali, premiați de NASA, căutăm sponsori. Urgent!

7
1138

farmec.ro
carturesti.ro%20

UPDATE: (red.M.N.) Am aflat, între timp, că din echipa de AȘI de la “Mircea” face parte și ALEXANDRA MIȘCĂ din Mangalia, absolventă a Școlii Sf.Andrei, în anul 2011 ! BRAVO, ALEXANDRA !!!

In timp ce partidele sunt gata sa arunce pe fereastra sute de mii de euro in campanii electorale pline de promisiuni mincinoase, cativa copii premiati de NASA nu gasesc sprijinul financiar necesar pentru a se putea bucura de roadele muncii lor.

La editia de anul acesta a concursului NASA Space Settlement Contest, organizat de NASA si National Space Society (NSS) si dedicat proiectelor pentru asezari in spatiul cosmic, mai multi elevi din Bucuresti, Brasov, Constanta si Slatina au obtinut rezultate exceptionale – 34 de diplome, reprezentand premii I, II, III si mentiuni.

8 din cele 23 de premii I, acordate pe categorii de varsta, au fost castigate de echipe romanesti, in conditiile in care la concurs au participat peste 1.500 de elevi din 18 tari.

Bucuria victoriei este umbrita insa de o mare ingrijorare: lipsa banilor de care au nevoie castigatorii pentru a putea onora invitatia la cea de-a 33-a conferinta anuala organizata de NSS (International Space Development Conference), care se desfasoara intre 14 si 18 mai la Los Angeles, USA.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“In inocenta lor, acesti copii au crezut ca daca castiga premiile, este suficient. Ca daca sunt geniali, usile se vor deschide. Ca vor putea participa la conferinta NSS. Ca scoala, Ministerul Educatiei, o autoritate, cineva reprezentand statul – va intelege importanta realizarii lor si ii va ajuta. Nu cu o bursa de excelenta, cum ar fi normal, dar macar cu acoperirea costurilor drumului si cazarii. S-au inselat”, scrie Victor Potra pe blog, cel care a semnalat cazul opiniei publice.

Intr-adevar, acesti copii si parintii lor se zbat sa faca rost de sumele necesare pentru o experienta unica in viata, dar si pentru a arata lumii intregi ca Romania are un impresionant potential de inteligenta.

“Cei din SUA nu ofera niciun ban, deoarece este vorba despre foarte multi participanti, peste 800. Am fost informati sa ne cautam singuri sponsori pentru a merge sa ne prezentam proiectul si sa il sustinem. Acolo se vor da premiile, vom vorbi si cu alti castigatori, care ne vor arata ce au facut ei. O sa invatam si din greselile fiecaruia. Noi speram ca anul viitor sa luam Grand Prize, anul acesta am luat doar premiul I”.

Cititi mai mult pe ziare.com, 6 apr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


7 COMENTARII

  1. 1.Blogul pe care-l citati este “http://victorpotra.wordpress.com/”, deci VICTOR POTRA si NU Victor PONTA ! si da , informatia e adevarata!
    2. Una din echipele premiate cu mentiune de NASA si anul acesta (pentru ca a fost premiata si anul trecut ) , are in componenta o eleva mircista din Mangalia!

Leave a Reply