Ziua Jandarmeriei Române: Concurs de tir la poligonul din Mangalia – FOTO

0
1011

Ieri, 3 aprilie 2014, s-au împlinit 164 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu acest prilej, colonelul Adrian Chelu, Comandantul Detașamentului de Jandarmi Nr.5 Neptun și maiorul Marian Călin, Comandantul Detașamentului Nr.6 Mangalia, au organizat, la poligonul din Mangalia, exerciții demonstrative.

Jurnaliștii și invitații, participanți la exerciții, au tras cu: pistolul Carpați (7,65 mm), pistolul mitralieră (7,62 mm) și pușca mitralieră (7,62 mm). La final, ei au primit Diplome de participare.

Înființată în anul 1850 de Ion Ghica, domnitorul Moldovei, Jandarmeria s-a aflat, de-a lungul timpului,  în slujba cetățenilor și a statului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În zona litoralului românesc, Jandarmeria are ca scop: menținerea ordinii publice, prevenirea infracțiunilor, restabilirea ordinii publice în situațiile producerii unor evenimente și asigurarea măsurilor de ordine publică și protecție în caz de necesitate.

De asemenea, jandarmii participă la: limitarea și înlăturarea consecințelor dezastrelor naturale; prevenirea și combaterea încălcării prevederilor legale privind protecția mediului; căutarea și salvarea persoanelor aflate în pericol; apărarea vieții, integrității corporale și a libertății persoanelor, a proprietății publice și private, a intereselor legitime ale cetățenilor, precum și ale comunității și statului.

Redacția Mangalia News, 04.04.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply