Noi restricţii de circulaţie pe podul de la Agigea!

0
1055

În urma analizării documentaţiei tehnice pentru implementarea “Măsurilor pentru punerea în siguranţă şi lucrări de înlocuire a hobanelor pentru podul de pe DN 39, km 8+988, la Agigea – Faza II – Înlocuire hobane existente”, au fost aprobate noi măsuri în ceea ce priveşte restricţionarea circulaţiei, valabile în perioada 1 aprilie – 28 iunie 2014, a anunţat Prefectura Constanţa.

Astfel, în intervalul 1 – 29 aprilie, sensul de mers Mangalia – Constanţa va fi închis, circulaţia urmând a se desfăşura în ambele direcţii pe celălalt sens de circulaţie (câte o bandă pe sens).

În această perioadă va fi permisă circulaţia autovehiculelor a căror greutate totală nu depăşeşte 5 tone şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară menţionate în OUG 195/2002, art. 32, alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, fiind menţinută, de asemenea, şi limita de viteză la 50 km/h.

Având în vedere că, în acea perioadă, românii sărbătoresc Paştele, Prefectura Constanţa, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi cei ai constructorului, au decis ridicarea parţială a restricţiilor pe podul Agigea.

Astfel, în perioada 17 aprilie, ora 14.00 – 22 aprilie, pe podul Agigea se va circula doar cu restricţie de viteză, 50 km/h, fără restricţie de tonaj doar pentru transportul de călători, restricţiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menţinute.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În această perioadă, se va circula pe trei benzi, Poliţia Rutieră stabilind, în funcţie de fluxul de trafic, numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje. Totodată, în perioada 30 aprilie – 28 iunie, sensul de mers Constanţa – Mangalia va fi închis, circulaţia desfăşurându-se în ambele direcţii pe celălalt sens de circulaţie (câte o bandă pe sens).

În acest timp, va fi permisă circulaţia autovehiculelor a căror greutate totală nu depăşeşte 5 tone şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară menţionate în OUG 195/2002, art. 32, alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, fiind menţinută, de asemenea, şi limita de viteză la 50 km/h.

Cu toate acestea, în minivacanţa de 1 Mai, în perioada 29 aprilie, ora 14.00 – 6 mai, ora 8.00, pe podul Agigea se va circula doar cu restricţie de viteză, 50 km/h, fără restricţie de tonaj doar pentru transportul de călători, restricţiile pentru traficul de marfă fiind în continuare menţinute. În această perioadă, se va circula pe trei benzi, Poliţia Rutieră stabilind, în funcţie de fluxul de trafic, numărul de benzi pe sens, astfel încât să nu existe ambuteiaje.

ALTE RESTRICŢII

În perioada 1 aprilie – 27 iunie se închide circulaţia rutieră, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă în intervalul orar 9.00 – 13.00, în nopţile de luni spre marţi – câte patru ore în intervalul 23.00 – 3.00 şi în nopţile de marţi spre miercuri, miercuri spre joi şi joi spre vineri – pentru două ore în fiecare noapte, în intervalul 23.00 – 1.00, pentru toate tipurile de vehicule. În intervalele de timp sus-menţionate, circulaţia rutieră se va desfăşura pe mai multe rute ocolitoare.

Citiți mai  mult în telegrafonline.ro, Vineri, 4 aprilie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply