PARCUL INDUSTRIAL MANGALIA a preluat un cămin de locuinţe de la DMHI

2
3269

Comunicat de presă

Reprezentanţii Parcului Industrial Mangalia anunţă preluarea căminului de nefamilişti situat în incinta instituţiei, ca urmare a încetării contractului de închiriere   încheiat cu S.C. Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A.

Începând cu 1 martie a.c., imobilul se află în administrarea Parcului Industrial, urmând să fie pus la dispoziţia autorităţii locale. Imobilul are un număr de 95 de camere, din care 80 pot fi cazate/repartizate. În acest sens, reprezentanţii Parcului Industrial doresc o colaborare cu administraţia publică locală în vederea ocupării acestor spaţii locative de către cetăţenii oraşului, care nu deţin o locuinţă, ajutând astfel la rezolvarea numărului mare de cereri de locuinţe.

În prezent, la nivelul municipiului Mangalia există aproximativ 800 de cereri de locuinţă, atât pentru ANL, cât şi pentru locuinţe sociale sau de închiriat. La începutul acestui an, Primăria a repartizat un număr de 7 locuinţe în blocurile ANL de pe strada Oituz. Este vorba despre apartamentele eliberate de foştii chiriaşi, în urma verificărilor efectuate de municipalitate.

După cum se ştie, unii dintre cei care locuiau în blocurile ANL nu mai îndeplineau condiţiile legale de a ocupa acele locuinţe, fiind astfel obligaţi să le elibereze. În acest fel, au fost puse la dispoziţia autorităţilor locale 4 garsoniere, 2 apartamente cu 2 camere şi un apartament cu 3 camere. Toate acestea au fost repartizate altor cetăţeni, care erau înscrişi de mai mulţi ani pe lista de priorităţi, aceasta fiind aprobată de Consiliul Local în cursul anului trecut.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Noii chiriaşi sunt familii compuse din 2, 3 şi respectiv 4 persoane. Titularii contractelor de închiriere au vârste de până în 35 de ani şi îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege pentru a primi locuinţele în chirie. Aceştia vor plăti chirie la Primărie, conform reglementărilor din legea ANL. În perioada următoare vor mai fi repartizate alte locuinţe sociale şi de închiriere celor care îndeplinesc condiţiile legale în acest sens. Locuinţele se află în zonele Dobrogea II şi M.I. Dobrogeanu.

 12 martie 2014, transmis de Biroul de presă al Primariei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro2 COMENTARII

  1. Domn primar, nu ar fi mai bine daca ati scoate rromii din zona baracilor, adica dobrogeanu, ca sa putem respira si noi usurati? Rromii au egalat numarul cainilor vagabonzi. E absurd sa ceri cuiva sa locuiasca acolo.

Leave a Reply