CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, AL DOILEA OM ÎN STAT: Este noul preşedinte al Senatului

0
252

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU este noul preşedinte al Senatului. A fost ales prin vot secret pe buletine de vot. Marius Obreja şi Dumitru Oprea au fost ceilalţi doi candidaţi.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, AL DOILEA OM ÎN STAT: Este noul preşedinte al Senatului.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU a fost ales cu 93 de voturi pentru şi 60 împotrivă. El va ocupa fotoliul lăsat liber de preşedintele PNL, Crin Antonescu, prin demisie.

Candidatul PNL, Marius Obreja, a obţinut 45 de voturi, iar cel al PDL, Dumitru Oprea, 15 voturi. Alte patru voturi au fost anulate.

Voi încerca să fiu un preşedinte corect, echilibrat şi echidistant. Voi fi un preşedinte implicat, nu voi asista pasiv la ce se întâmplă în  societatea românească şi pe scena politică românească. Văd rolul Senatului nu numai acela de for legislativ, ci mai ales de important for de dezbatere publică şi de garant al democraţiei şi statului de drept. Voi continua să lupt să promovez valorile în care cred şi pentru care militez de când am intrat în politică. Vreau să ajungem să trăim într-o ţară normală care nu mai este divizată şi care nu mai este măcinată de conflicte. Trebuie să avem şi curajul, şi dorinţa de a colabora pe anumite teme majore. Întotdeauna, voi pune mai presus de orice interesul naţional. Voi lucra neobosit şi mă bazez pe colaborarea tuturor celor prezenţi”, a spus Tăriceanu, după anunţarea rezultatului votului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tăriceanu a vorbit şi despre proiectul politic USL.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET, 10.03.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply