Lucrări: Istoria Mangaliei, readusă la viaţă cu deţinuţi de la Poarta Albă

0
746

farmec.ro
carturesti.ro%20

 

80 de deţinuţi, încarceraţi în regim semideschis în Penitenciarul Poarta Albă, lucrează la restaurarea unor ziduri şi turnuri ale vechii cetăţi Callatis.

Lucrările la un şantier arheologic sunt extrem de dificile şi presupun o muncă brută şi migăloasă, la care nu mulţi se încumetă. De aceea, firma care se ocupă de lucrările de restaurare a unor ziduri şi turnuri ale vechii cetăţi Callatis a apelat la deţinuţii încarceraţi în Penitenciarul de la Poarta Albă.

Reprezentantul firmei, Florin Enuc, a declarat că deţinuţii, care sunt închişi în regim semideschis, sunt extrem de harnici şi lucrează sub îndrumarea cercetătorilor de la Muzeul de Arheologie Callatis. „Deţinuţii sunt mână de lucru ieftină şi pot fi angajaţi în diferite domenii, inclusiv în lucrări de arheologie. Noi am angajat de la Poarta Albă 80 de persoane, care depun o muncă exemplară”, a spus Florin Enuc.

Reabilitarea Cetăţii Callatis face parte dintr-un amplu proiect al Primăriei, intitulat „Callatis – Istorie la malul mării“, care implică refacerea patrimoniului cultural din zonă. Mai concret, este vorba de restaurarea unor ziduri şi turnuri ale vechii cetăţi Callatis.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Este păcat ca această cetate, care era ascunsă după mărăcini şi buruieni, să nu fie redată circuitului turistic”, a spus primarul Cristian Radu. Potrivit edilului, proiectul a fost demarat în 2007, dar a fost abandonat timp de mai mulţi ani.

„Avem o cetate de prezentat turiştilor. Sperăm ca, în vara lui 2015, toate atracţiile parcului arheologic să poată fi accesibile atât locuitorilor oraşului, cât şi turiştilor“, a declarat edilul.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Sambata, 29.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply