Proiect ADPP: Locurile de parcare din Mangalia vor fi închiriate

1
836

Cetăţenii din Mangalia vor putea închiria locurile de parcare din preajma imobilelor în care locuiesc, proiectul fiind pus în aplicare de conducerea Administraţiei Domeniului Public şi Privat, după modelul aplicat la Constanţa.

ÎNCHIRIERE

În ultimii ani, numărul maşinilor din Mangalia a crescut foarte mult, astfel încât traficul a devenit sufocant atât în timpul sezonului rece, dar mai ales în timpul verii, când cartierele municipiului sunt luate cu asalt de turişti care parchează pe unde apucă. Cei mai afectaţi de traficul sufocant sunt locuitorii Mangaliei, pentru care găsirea unui loc liber de parcare reprezintă o corvoadă constantă. Din cauza avalanşei de sesizări de la populaţie privind traficul aglomerat şi lipsa locurilor de parcare, conducerea Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) Mangalia vine cu o propunere prin care va permite proprietarilor de autoturisme care nu au garaje să îşi rezerve un loc de parcare în apropierea imobilului în care locuiesc.

“Deocamdată, am prezentat asociaţiilor de proprietari ideea noastră, urmând să contabilizăm propunerile cetăţenilor cu privire la acest proiect, care va face obiectul unei dezbateri publice, iar ulterior va deveni proiect de hotărâre şi va fi înaintat Consiliului Local”, a spus directorul ADPP, Cătălin Cornaci. El a adăugat că închirierea locurilor de parcare se va face după modelul aplicat de Primăria Constanţa.

“Toţi banii care vor fi încasaţi din taxa pentru închirierea locurilor de parcare vor fi folosiţi pentru amenajarea de noi parcări. Este o reglementare solicitată de mulţi dintre cetăţeni şi practicată în toate marile oraşe ale ţării. Problema parcărilor este stringentă şi căutăm soluţii civilizate. Desigur, cei care nu doresc un loc personalizat pentru parcarea maşinii proprietate personală nu vor achita taxa, dar nici nu pot avea vreo pretenţie asupra unui anume loc din parcarea de lângă imobilul în care locuiesc”, a precizat Cornaci.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 27.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply