Campanie de promovare a şcolilor profesionale. Meseria, brăţară de aur vs. prostul cu masterat

0
899

Prin prezenţa lor numeroasă în sala mică a Casei de Cultură din Constanţa, la întâlnirea pe tema reînfiinţării şcolilor profesionale, preşedinţii asociaţiilor de părinţi din ciclul gimnazial şi reprezentanţii părinţilor elevilor din clasele a VIII-a au demonstrat că este un subiect care „arde”.

Şi cum să nu devină atractivă această soluţie, când nivelul de educaţie a scăzut îngrijorător şi, vorba unui părinte din sală, „tot prostul e absolvent de masterat dacă trece de Bacalaureat”.

România a pierdut circa 10 ani în pregătirea tinerilor, din cauza desfiinţării liceelor profesionale, în 1998, 1999, de „marea reformă Marga”, pe principiul că nu au inginerii cum să predea, trebuie să predea profesorii.

Majoritatea părinţilor au considerat târzie această campanie de promovare a învăţământului profesional de trei ani, pentru a se bucura de „căutare” încă din anul şcolar 2014-2015.

„Vrem să vadă cu ochii lor copiii noştri“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, întâlnirea a avut ca invitaţi reprezentanţi ai agenţilor economici cu care liceele tehnologice colaborează foarte bine. Prof. dr. Răducu Popescu a ţinut să le transmită de la început părinţilor că este mare nevoie ca cele ce s-au discutat să fie cunoscute de cât mai mulţi. 

„Suntem părinţi şi ne dorim cu toţii binele copiilor noştri, dar trebuie să-i orientăm corect şi în cunoştinţă de cauză”, a mai adăugat inspectorul general.

În timp ce Mariana Gordonescu, directorul unei agenţii de turism din Constanţa, a întărit necesitatea unui stagiu de practică atestată de minim şase luni, Cristian Popescu, directorul Auchan, a vorbit despre beneficiile unei şcolarizări ţintite.

Violeta Putinei, directorul diviziei resurse umane din cadrul Şantierului Naval Constanţa, le-a expus celor prezenţi beneficiile pe care le-ar avea copiii lor: „Şantierul este o şcoală care formează caractere, dar şi meseriaşi buni. Pe lângă personalul calificat şi echipamentele pe care le asigurăm elevilor, celor mai buni dintre ei le oferim şi posibilitatea obţinerii unor burse suplimentare, prin care încercăm să-i fidelizăm”.

Cititi mai mult in Cugetliber.ro, 27.03.2014.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply