Liber la circulaţie. Podul Agigea, deschis de sărbători pentru turişti şi transportatori

0
584
starshiners.ro%20

Nici nu a fost bine uns în funcţia de prefect al Constanţei, că Radu Volcinschi a ţinut cu tot dinadinsul să lanseze veşti minunate: podul de la Agigea va fi deschis pe perioada sărbătorilor pascale şi de 1 mai muncitoresc. De dragul constănţenilor şi al turiştilor, Volcinschi a intrat în şedinţă cu constructorii, proiectanţii, drumarii şi oricine este implicat în nebunia podului Agigea, pentru a asigura libertatea traficului.

În cadrul conferinţei organizată marţi, la sediul Instituţiei Prefectului, Volcinschi a anunţat că, în perioada 17 – 21 aprilie a.c. şi, respectiv, 29 aprilie – 5 mai a.c., pe Podul Agigea se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate: În momentul de faţă, lucrările sunt finalizate în proporţie de 50%, ceea ce înseamnă înlocuirea hobanelor. Încercăm ca la mijlocul lunii iunie să deschidem traficul, până la sfârşitul lunii septembrie, pentru toate categoriile de autovehicule. La sfârşitul lunii septembrie, vor fi reluate lucrările, astfel încât constructorul să îşi poată realiza şantierul. Important pentru noi este traficul de persoane, nu uităm de cel greu, care este deviat în momentul de faţă şi creează pentru economia judeţului o problemă financiară destul de serioasă. Am discutat posibilitatea de a circula pe trei benzi, în funcţie de fluxul pe care îl vom avea în perioada Paştelui, astfel încât în perioada 17 – 21 aprilie a.c. să putem circula fără limită de greutate, de tonaj, pentru ceea ce înseamnă transport persoane.

Tot în sprijinul turiştilor, în perioada 29 aprilie – 5 mai a.c., pe Podul Agigea, se va circula pentru traficul de persoane fără limită de greutate. Restricţiile rămân pentru traficul de marfă, la 5 tone.

Bineînţeles, de la 1 iunie, vom avea informări la punctele de barieră, pentru ceea ce înseamnă zilele când se va lucra pe pod şi traficul este oprit şi rutele alternative, astfel încât turiştii să nu aibă surpriza să găsească podul închis, a declarat Volcinschi.

Pe de altă parte, Mihail Bășulescu, din partea CNADR, a declarat că aceste perioade de liber în trafic vor fi recuperate, iar costurile lucrărilor ajung, într-un final, la modesta sumă de 12 milioane de euro. Vom face eforturi să recuperăm aceste două săptămâni, după 5 mai, să găsim soluţii. Principial, vor fi restricţii, noi vom finaliza schimbarea hobanelor. Per total, e posibil să ajungem la 12 milioane de euro. Până acum, s-au cheltuit în jur de 5-6 milioane de euro, a menţionat Băşulescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Marius Florian VASILE, replicaonline.ro, Miercuri, 26.03.2014.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply