Mansardarea, ultima soluţie. Elevii unei şcoli din Mangalia învaţă acum în două schimburi, din lipsă de spaţiu – VIDEO

0
899

Elevii unei şcoli din Mangalia vor învăţa la mansardă! Directorul a resuscitat un plan mai vechi de construcţie a unor săli de clasă şi laboratoare, la ultimul etaj al şcolii. Primăria va finanţa proiectul care costă un milion de lei. În momentul de faţă, cei 400 de copii învaţă în două schimburi, din lipsă de spaţiu.

Aşa vor arăta noile spaţii în care vor învăţa elevii. Proiectul există pe hârtie din anul 2008, dar până acum nu au fost alocate fonduri pentru această lucrare. De la sfârşitul lunii mai, constructorii se vor apuca de treabă.

Aşa vor arăta noile spaţii în care vor învăţa elevii. Proiectul există pe hârtie din anul 2008, dar până acum nu au fost alocate fonduri pentru această lucrare. De la sfârşitul lunii mai, constructorii se vor apuca de treabă.

Dumitru Filip, directorul Direcției de Turism din Primaria Mangalia: “Pentru moment s-a aprobat prin bugetul local pe 2014, 300 de mii de lei care să însemne demararea lucrărilor, proiectare şi începerea lucrărilor efective”.

Lenuţa Rădeanu, administratorul Şcolii “Gala Galaction”: “Automat vom realiza şi spaţii după aceea pentru a răspunde la solicitarea părinţilor pentru un after school”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cadrele didactice susţin că odată cu mansardarea şcolii vor exista şi spaţii pentru o sala de lectură, o bibliotecă, dar şi pentru alte dotări urgente.

Elfride Chiriac, profesor Școala “Gala Galaction”: “Avem nevoie de spaţiu. E insuficient pentru laboratoarele multimedia pe care le avem în încăperi nepotrivite pentru numărul elevilor”.

În prezent copiii din clasa pregătitoare şi cei din clasele I – IV învaţă în două schimburi.

Până nu de mult, mergeau la şcoală de trei ori pe zi, iar cei mici nu mai aveau timp şi pentru teme. Părinţii sunt acum mai liniştiţi, după ce au aflat că planul de mansardare va fi pus, în sfârşit, în practică.

La mansarda Şcolii Gala Galaction vor putea învăţa 125 de elevi, în cele cinci clase. Acesta este primul proiect prin care se vor realiza spaţii în plus în şcolile din Mangalia, spun edilii oraşului.

Prezentarea VIDEO, pe digi24.ro,

Reporter: Marieta Iorga, operator: Matei Ghioc, editor web: Anca Medrea.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply