Primarul Mangaliei: “Am strâns cureaua şi am scăpat de datorii”

0
684

Cristian Radu anunţă că se apucă de investiţii şi curăţenie în sudul litoralului.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, este fericit nevoie-mare: municipiul scapă de datorii. Potrivit unui calcul gradual de îndatorare a bugetului local, în urma contractării de finanţări rambursabile, publicat de Primăria Mangalia, datoria oraşului va scădea de la an la an. Simularea pe care Primăria Mangalia a pus-o în practică oferă cifre îndrăzneţe.

Dacă veniturile proprii vor rămâne la aceeaşi sumă, respectiv 46.839 lei, iar limita de îndatorare se menţine la 30% din veniturile proprii, respectiv 14.052 lei, cât este în prezent, Mangalia ar putea ajunge de la actuala datorie publică locală de 17.75 mii lei, la doar 1,79 mii lei, în anul 2027, apropiindu-se, practic de zero, potrivit calculelor publicate de Primăria Mangalia.

Planurile lui Cristian Radu sunt îndrăzneţe. Potrivit edilului, cheltuielile chibzuite sunt reţeta succesului şi este mulţumit că mangalioţii au înţeles că aveau de ales între strânsul curelei şi faliment.

Când am preluat mandatul, aveam o datorie de 12 milioane de euro, acum avem o datorie de şase milioane de euro. Am acoperit jumătate din sumă, într-un an şi ceva, strângând cureaua şi prin bunăvoinţa cetăţenilor, care au înţeles acest lucru. Aveam de ales între intrarea în faliment sau să strângem cureaua. Mai avem vreo şase milioane de euro datorie, începem să ne şi dezvoltăm uşor-uşor. Într-un an şi un pic sper să ajungem la zero. Prea mult nu am putut investi în această perioadă. În primul rând, nu am mai cheltuit nechibzuit, la Primărie am fost foarte atenţi cu cheltuielile de până acum. A fost greu, sincer vă spun şi încă mai este. Am avut probleme şi cu căldura, la un moment dat nu mai aveam cum să o plătim, pentru că nu mai aveam bani, dar furnizorii ne-au înţeles, pentru că suntem un partener serios, a declarat Radu, pentru Replica.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, edilul se bazează în următoarea perioadă pe fondurile europene, principalul sector de investiţii pentru sudul litoralului şi susţine că va demara în curând şi o curăţenie a oraşului, prin strângerea câinilor maidanezi: Au fost momente grele, anul acesta vom începe să facem şi o curăţenie, vom strânge câinii de pe străzi. Investiţii vor fi cu finanţare europeană, cu siguranţă, drept dovadă că vom avea faleză la Jupiter-Neptun, a concluzionat Radu, pentru Replica.

Marius Florian VASILE, reolicaonline.ro, 22.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply