A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

0
778

Deşi sezonul estival va fi deschis oficial abia pe 1 mai, reprezentanţii Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral au demarat deja acţiunea de pregătire a plajelor de pe întregul litoral. Cât priveşte licitaţiile pentru administrarea plajelor, acestea vor avea loc la începutul lunii aprilie.

Ca în fiecare an, la începutul primăverii, autorităţile locale încep acţiunea de curăţare a plajelor de pe litoral pentru ca acestea să fie pregătite pentru primirea turiştilor care aleg să îşi petreacă vacanţa de Paşte sau 1 Mai, pe litoral.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Apelor Române Dobrogea Litoral (ABADL), acţiunea cuprinde mai multe etape, atât de igienizare, cât şi de colectare a cochiliilor şi de afânare a nisipului.

„Acţiunea de pregătire a plajelor a început de câteva săptămâni, astfel că, până la 1 Mai vor fi predate către operatorii care le au închiriate. În prezent, pe plajele din toate staţiunile de pe litoral avem echipe care se ocupă de igienizare şi care realizează o serie de lucrări în acest sens.

Avem termen limită până la sfârşitul lunii aprilie, însă pentru că nu am avut o iarnă grea, nici nu am întâmpinat probleme pe teren care să prelungească acest termen”, a declarat purtătorul de cuvânt al (ABADL), Cătălin Anton. Odată cu lucrările de igienizare a plajelor, muncitorii transportă şi deşeurile colectate de pe plaje pe care le depun la puncte de colectare. Tot acum se vor demonta şi gardurile de stuf, instalate în toamnă, care au protejat plajele împotriva eroziunii eoliene, urmând ca stratul de nisip să fie afânat şi nivelat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Licitaţiile pentru plaje încep în aprilie

Potrivit purtătorului de cuvânt al ABADL, Cătălin Anton, licitaţiile pentru administrarea plajelor vor avea loc la începutul lunii aprilie, iar agenţii economici care vor câştiga sectoarele de plajă licitate au posibilitatea de a le administra pentru un an sau doi, în funcţie de zona pentru care au optat.

Astfel, în funcţie de cât de repede se dau autorizaţiile, investitorii vor putea să fie gata cu amenajările până la începutul lunii mai.

Anul trecut, cele mai solicitate sectoare au fost Mamaia şi Eforie, iar la polul opus fiind staţiunea Venus. Cât priveşte testele pentru îmbăiere, acestea vor fi realizate cu maxim două săptămâni înainte de deschiderea oficială a sezonului estival de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Andreea Năstase, cugetliber.ro, Vineri, 21.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply