Proiect: Licitaţie pentru gestionarea problemei maidanezilor

0
726

Gestionarea problemei câinilor fără stăpân din Mangalia va intra în sarcina unei societăţi comerciale.

La finele lunii viitoare, conducerea administraţiei locale din Mangalia va organiza licitaţia privind atribuirea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân. Potrivit primarului Cristian Radu, societatea care va câştiga licitaţia va trebui să aplice şi noua lege, care înlesneşte procedurile de eutanasiere a câinilor. Misiunea nu va fi uşoară, pentru că Primăria Mangalia va impune o condiţie esenţială.

„Cei care vor concesiona serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân vor trebui să ne scape de patrupede într-o perioadă de timp anume şi nu să tărăgăneze lucrurile. Nu vom accepta ca problema maidanezilor să fie „rezolvată” ca până acum, când totul se făcea pe hârtie. Adică, firmele sau organizaţiile luau bani de la stat pentru fiecare câine sterilizat şi, uite aşa, societăţile nu aveau niciun interes ca aceşti câini să dispară de pe stradă pentru că, dacă se întâmpla acest lucru, firmele rămâneau fără obiectul muncii”, a explicat primarul.

El a adăugat că nu-l interesează cum va fi rezolvată problema maidanezilor, dar “în acest an problema câinilor va fi rezolvată”.

“Pentru fiecare câine adus în biobază, administraţia locală plăteşte 300 de lei. Aşa că patrupedele care nu vor fi revendicate vor fi eutanasiate, dar numai în condiţiile legii”, a spus Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegrafonline.ro, Joi, 20.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply