Cum a dispărut staţiunea Terra din lista intereselor investitorilor străini?!

0
953

Cum a dispărut staţiunea Terra din lista intereselor investitorilor străini?!

Staţiunea Mamaia urma să aibă concurenţă dacă proiectul staţiunii Terra ar fi fost realizat. Proiectul a existat, planurile au fost măreţe, însă lipsa banilor a eliminat o astfel de investiţie, ca multe altele care urmau să se facă pe litoralul românesc. Plaja din localitatea 23 August nu se va mai moderniza şi va rămâne aceeaşi oază sălbatică şi în următorii ani.

Proiectul Terra a plecat în anul 2010, de la ideea construirii unei noi staţiuni pe litoralul românesc. Pentru unii, informaţia a părut doar o speculă imobiliară, pentru alţii un plan care ar fi fost un avantaj pentru turism. Amplasarea ei, dacă putem spune aşa, a fost făcută pe malul mării, în dreptul localităţii 23 August, pe o plajă neexploatată până acum.

La începutul anului trecut, primarul Mugur Mitrana a declarat pentru „Observator de Constanţa“ că a fost câştigată licitaţia pentru suma de 20 de milioane de lei, iar proiectul poate fi demarat în cursul anului, inclusiv pentru reţeaua de apă. Lipsa de fonduri pentru cei interesaţi să investească aici, a făcut ca proiectul să nu poată fi continuat. Din nefericire pentru toate părţile implicate, banii nu vor mai veni în România, iar primarul localităţii 23 August, Mugur Mitrana, a declarat că şansele ca această staţiunea să existe în următorii zece ani sunt… zero.

„În zona unde aveam intenţia de a construi o staţiune turistică la malul mării, sunt proiecte de infrastructură ce trebuiesc executate, însă nimeni nu bagă bani, nimeni nu îşi mai arată interesul de a lucra şi, din nefericire pentru noi, în următorii zece ani nici nu văd vreo rezolvare. Din păcate, din cauza instabilităţii politice şi a lipsei legislaţiei clare, nimeni nu mai are încredere să vină şi să-şi investească banii în România. Eu am făcut tot ce mi-a stat în puteri, dar proiectul este, la acest moment, zero“, a declarat primarul localităţii 23 August.

Amintim că autoritatea locală a promovat proiectul, însă şi piedicile au fost pe măsură, iar schimbarea frecventă a guvernelor a însemnat, pentru zona localităţii, paşi înapoi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Intenţia autorităţii locale presupunea construirea unei staţiuni între Costineşti şi Olimp, în dreptul comunei 23 August, unde aveau să fie ridicate complexe tip resort, a câte două sau trei hoteluri fiecare, alături de câteva zeci de vile.

Terra ar fi fost o premieră pentru turismul românesc, deoarece conceptul se baza pe sistemul all-inclusive, foarte apreciat de către turiştii străini, în special de către cei din nordul continentului. În ceea ce priveşte investiţia ce avea să se facă, în joc erau puse milioane de euro, o parte a acestor bani provenind de la bugetul de stat, dar şi de la investitori interesaţi la momentul promovării proiectului, din mai multe ţări europene, respectiv oameni de afaceri din Austria, Germania, Turcia, Olanda. Acum, turiştilor le-a rămas aceeaşi plajă sălbatică de la 23 August, pentru că una modernă are puţine şanse să mai apară.

Mihaela TÎRPAN, observator.ro, 17.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply