Plimbarea câinilor fără carnet de sănătate, interzisă. Vezi ce riști

0
718

Proprietarii de câini care vor ieși la plimbare cu aceștia, începând cu 15 martie, riscă amenzi contravenționale din partea Poliției Animalelor din cadrul Autorității Sanitar Veterinare dacă nu au asupra lor carnetul de sănătate al câinelui.

 

Începând cu data de 15 martie, proprietarii de câini nu vor mai putea ieși la plimbare dacă aceștia nu sunt microcipați în vederea identificării. Până pe 1 ianuarie 2015, toţi câinii cu stăpân trebuie identificaţi şi înregistraţi în registrul naţional de evidenţă.

Potrivit Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014 pentru aprobarea “Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân”, câinii cu stăpân vor circula pe teritoriul ţării numai identificaţi şi înregistraţi în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS) şi însoţiţi de carnete de sănătate.

În cazul deplasării câinilor în spaţiile publice pe teritoriul ţării, proprietarii acestora au obligaţia de a deţine asupra lor carnetul de sănătate al animalelor, prin care se atestă efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, precum şi identificarea şi înregistrarea în RECS, se arată în documentul citat.

Cititi mai mult pe http://www.dcnews.ro/plimbarea-cainilor-fara-carnet-de-sanatate-interzisa-vezi-ce-ri-ti_439229.html#sthash.chBjcKel.dpuf

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply