Constanţa: Mai puţin de jumătate dintre elevi au obţinut note peste 5 la simularea bacalaureatului

0
689

Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a din judeţul Constanţa, care au susţinut probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat, au obţinut note peste 5, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, la proba de Limba şi literatura română 47,89 la sută dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea au obţinut note peste 5, la Limba maternă (limba turcă) – 11,11 la sută, la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 33,99 la sută, iar la proba la alegere – 45,03 la sută.

Situaţia este similară ţi în cazul elevilor de clasa a XI-a. Astfel, la proba de Limba şi literatura română – 41,66 la sută dintre elevi au luat note peste 5, la Limba maternă – 28,57 la sută, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 32,67 la sută.

Reprezentanţii ISJ Constanţa spun că 35 de elevi – 26 de clasa a XII-a şi nouă la clasa a XI-a – au obţinut nota 10.

Comparativ cu anul trecut, rezultatele la simularea bacalaureatului din 2014 sunt mai bune la Matematică. Astfel, în 2013, doar 27 la sută dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste 5. În schimb, anul trecut, promovabilitatea la Limba şi literatura română a fost de 61 la sută, iar la Istorie, de 78 la sută.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Într-un top al liceelor, pe primele trei locuri se află Liceul “Ovidius” – cu promovabilitate de 97,38 la sută, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” – 92,54 la sută, şi Liceul “Traian” – 88,56 la sută.

La polul opus, se află Colegiul Tehnic “Tomis” şi Colegiul Tehnic “Vasile Pârvan”, ambele din Constanţa, precum şi liceele din Băneasa, Ostrov şi Dobromir, unde niciunul dintre elevii de clasele XI-a şi a XII-a nu a obţinut medii de trecere.

Cititi mai mult pe Mediafax.ro, 14.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply