Marea a înghiţit plajele. Aproape 100 de metri de nisip au fost cuceriţi de apă

0
827

farmec.ro
carturesti.ro%20

La început de primavară, marea oferă un nou spectacol al naturii. Aproape 100 metri din nisip au fost cuceriţi de apa umflată din cauza furtunii puternice din ultimele zile. Marea a muşcat din întregul ţărm din partea de nord a litoralului românesc. Marea a înghiţit plajele.

Aproape 100 de metri de nisip au fost cuceriţi de apă. (Plaja Mamaia).

La început de primavară, marea oferă un nou spectacol al naturii. Aproape 100 metri din nisip au fost cuceriţi de apa umflată din cauza furtunii puternice din ultimele zile. Marea a muşcat din întregul ţărm din partea de nord a litoralului românesc.

Pe litoral, plaja a disparut in ultimele doua zile. Consecinţele furtunii de larg se văd la mal. Apa este din ce in ce mai involburata şi înaintează pe plajă, cat vezi cu ochii. Valurile inalte chiar şi de trei metri nu iarta nimic in calea lor.

Loredana Vesparu, reporter Digi24: “Marea a muşcat cu furie din plajă. Zone întregi, care în vară erau pline de turişti şi sezlonguri, au fost înghiţite de apă, iar valurile au măturat totul în calea lor. Inclusiv acest foisor în mod normal se afla la 10 metri distanţă de mare”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Apa macina tot ce intalneste in cale. Cladirile din beton nu mai sunt impunatoare fata in fata cu marea furioasă. Valurile rod fara incetare marginea unei foste terase.

Furtuna a îndepărtat orice localnic sau turist atras de litoral. Singurii spectatori sunt cativa muncitori care in micile pauze admira marea agitata. Oamenii isi amintesc ca a fost si mai rau de atat.

Ilie Dănuţ Diaconescu, cercetător ştiinţific: “Plaja turistică Mamaia este inundata în zona sudica aproape în totalitate până la parapet, iar in zona nordică a plajei Mamaia, mai mult de jumătate”.

Totuşi, spectacolul naturii afectează plajele. Însă autorităţile promit că până la vară, toate vor fi refăcute.

Cititi continuarea pe ro.stiri.yahoo.com, Marti, 11 martie 2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply