4 programe pentru tinerii antreprenori. Câți bani pot fi accesați

0
860

Yahoo News – Programe pentru tinerii antreprenori

Premierul Victor Ponta a anunțat că luna aceasta vor intra în vigoare patru programe guvernamentale pentru IMM-uri și tineri antreprenori. 

“Guvernul pe care îl conduc va fi primul care va respecta legea conform căreia IMM-urile sunt susținute de la buget cu minimum 0,4% din PIB”, a scris premierul pe blogul său.

Programele guvernamentale care vor intra în vigoare luna aceasta sunt “Tineri Întreprinzători” și  “Stimularea Femeilor Manager”, la care înscrierile au fost deschise azi, programul “Start”, care va începe în această săptămână, și “Programul de dezvoltare pentru IMM-uri”, disponibil din luna aprilie.

Iată în ce constau fiecare dintre ele:

1.    Programul Tineri Întreprinzători

Cu o finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de euro, înscrierile la acest program au început de luni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Astfel, debutanții în afaceri, cu vârsta de până la 35 de ani, pot să depună online cererile la Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, până la terminarea bugetului de 21 milioane de lei.

Tinerii antreprenori pot primi 50% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 euro.

Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii va garanta pentru creditele contractate de firmele înființate de tineri pentru realizarea planurilor de afaceri acceptate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, cu până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, echivalentul în lei.

Beneficiarii programului vor fi scutiți de la plata contribuțiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru  salariați, angajați pe perioadă nedeterminată.

2.Programul de Stimulare a Femeilor Manager

Înscrierile la acest program încep tot luni. Acesta presupune alocare financiară nerambursabilă de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate, exclusiv TVA, și nu poate depăși suma de 41.500 lei/beneficiar. Bugetul programului pentru anul 2014 este de 500.000 lei.

3.Programul Start – acces la finanțare a tinerilor întreprinzători

Programul începe din 17 martie, având alocat un bugetul pentru 2014 de 13 milioane de lei. Programul constă în finanțări nerambursabile de maximum 80% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar. Antreprenorii trebuie să contribuie cu restul banilor din surse proprii.

4.Programul de dezvoltare pentru IMM-uri

Acest program va începe din luna aprilie și constă în finanțare pentru dezvoltarea și modernizarea activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață.

Bugetul alocat programului este de 18 milioane de lei, iar beneficiarii eligibili primesc finanțări nerambursabile de maximum 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici și 60% pentru întreprinderi mijlocii, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate, exclusiv TVA.

Valoarea maximă a grantului nu poate depăși 80.000 lei pentru fiecare beneficiar.

ro.stiri.yahoo.com, 10.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply