Cernavodă: Tichete sociale în loc de pachete cu alimente

0
795

Primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă: „Nevoiaşii din Cernavodă au primit din partea Primăriei tichete în valoare de 50 de lei, în baza cărora şi-au putut lua alimente, medicamente şi obiecte igienico-sanitare”.

Peste 1.400 de persoane din Cernavodă cu pensii mai mici de 800 de lei, persoane cu handicap şi, respectiv, persoane asistate social, care au vârsta de minimum 60 de ani, au primit un cadou din partea Primăriei. Potrivit primarului Gheorghe Hânsă, administraţia publică locală le-a acordat tichete sociale în valoare de 50 de lei. Edilul a spus că avantajul bonurilor valorice este că acestea pot fi utilizate pentru achiziţionarea de alimente, medicamente, materiale igienico-sanitare şi alte produse de primă necesitate.

„Avem colaborare cu 15 unităţi de alimentaţie publică, la care se adaugă câteva farmacii şi societăţi unde se comercializează materiale igienico-sanitare”, a spus Hânsă. Primarul din Cernavodă a afirmat că tichetele se acordă o dată la două luni şi au început să fie oferite din luna august, înlocuind celebrele pachete cu alimente. „Am primit solicitări din partea populaţiei să includem pe lista unităţilor care primesc tichetele sociale şi farmaciile. Propunerile au fost acceptate, mai ales că, fiind o perioadă dificilă, mulţi dintre cei care primesc ajutor de la Primărie sunt persoane în vârstă şi care au nevoie de medicamente. Şi cum veniturile lor sunt extrem de mici, aceste tichete sunt binevenite”, a adăugat primarul.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, 04.03.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply