Tradiţii pentru spor şi sănătate, la sărbătoarea Mărţişorului

0
807

Mărţişorul, o frumoasă tradiţie continuată de secole pe meleagurile ţării noastre, este celebrată în prima zi a lunii martie, considerată prima lună de primăvară.

Minunata traditie a Martisorului se pastreaza si in tarile invecinate: in Bulgaria, in Albania si in Macedonia. Originile acestei traditii sunt incerte, dar primele dovezi arheologice, care atesta existenta Martisorului, dateaza chiar de pe vremea stramosilor nostri daci, inaintea romanizarii tinuturilor stramosesti. Semnificatia snurului impletit din doua culori Martisorul a fost conceput ca o amuleta legata cu un snur impletit din doua fire-unul alb (simbolizand divinitatea, sanatatea, puritatea sufleteasca si implinirea) si unul rosu (ca simbol al dragostei pentru frumusetile eterne ale vietii: prietenia, fidelitatea si onoarea).

In traditia populara, cele doua culori (alb si rosu) din care se impleteste snurul cu care se leaga martisorul-talisman reprezinta si cele doua anotimpuri de baza (iarna si vara), in timp ce primavara si toamna sunt considerate doar anotimpuri de trecere.

Legendele românilor despre Mărţişor…

Citeste mai mult pe stirile.rol.ro, 27.02.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply