La Mangalia, frica păzeşte bostanii!

0
829

Aproximativ 1.000 dintre cei 40.000 de locuitori din Mangalia au fost la un pas să rămână fără apă caldă şi căldură, deoarece nu-şi achitaseră facturile restante din lunile noiembrie şi decembrie 2013. Doar ameninţarea că vor fi lăsaţi în frig i-a determinat pe oameni să-şi plătească dările.

SUB SEMNUL INDOLENŢEI

A fost nevoie de ameninţări pentru ca aproape 400 de familii din Mangalia să-şi achite facturile restante la utilităţi. În urmă cu două zile, directorul Goldterm, Dan Georgescu, declara că 18 asociaţii de proprietari, însumând 22 de blocuri, au acumulat restanţe în valoare de 2,3 milioane de lei la plata facturilor la apă caldă şi căldură.

„Această sumă reprezintă facturile neachitate pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013, în condiţiile în care s-a emis deja şi factura pentru luna ianuarie”, spunea Georgescu, care a atras atenţia că va opri furnizarea agentului termic la scările de bloc sau blocurile care înregistrează creanţe. Speriaţi că vor rămâne fără apă caldă şi căldură, în ultimele două zile, restanţierii, prin preşedinţii asociaţiilor de proprietari, au luat cu asalt ghişeele Goldterm, pentru a-şi plăti dările. Astfel, vineri seara, dintre cele 18 asociaţii care aveau datorii la plata utilităţilor, doar două mai rămăseseră să-şi achite debitele.

“De ce a fost nevoie oare să trecem la ameninţări pentru ca cetăţenii să-şi facă datoria? Oare nu este mai bine ca oamenii să se prezinte, lunar, pentru a-şi plăti facturile? Cetăţenii nu înţeleg faptul că, prin neplata la timp a facturilor, ei îşi fac rău tot lor. Asta deoarece, neavând bani, nu mai putem furniza apă caldă şi căldură”, a spus Georgescu. El a adăugat că cele două asociaţii care au mai rămas de plătit vor avea timp până luni să se prezinte cu banii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

AMENINŢĂRI

La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat: „În condiţiile în care preţul de facturare a gigacaloriei pentru populaţie s-a redus de la 295 de lei la 240 de lei, aceşti cetăţeni nu au înţeles faptul că noi, ca administraţie, nu mai putem susţine neplata agentului termic. Aşa că, în loc să oprim agentul termic în tot oraşul, vom sista, de acum încolo, furnizarea agentului termic doar acolo unde este cazul”, a spus primarul.

Tatian IORGA, telegrafonline.ro/, Sâmbătă, 15 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply