UE discută deja despre aprovizionarea Europei cu gaz românesc din Marea Neagră

0
769

Dezvoltarea unui nou coridor de transport pentru gazul de la Marea Neagră prin România s-a aflat pe agenda discuţiilor de joi, de la Bruxelles, dintre o delegaţie a Transgaz şi Transelectrica şi comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Sabine Berger.

‘Comisarul european pentru energie (Gunther) Oettinger a avut o întâlnire cu o delegaţie de la Transgaz şi Transelectrica din România astăzi (joi – n.r.). Un punct de pe agendă a fost dezvoltarea reţelelor de gaze şi electrice în România şi chestiunea curgerii reversibile’ la punctele de interconectare dintre România şi Bulgaria şi România şi Ungaria, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit sursei citate, curgerea reversibilă, aşa-numitul ‘reverse flow’, înseamnă că o conductă poate din punct de vedere tehnic să transporte gaz nu doar într-o direcţie, ci în ambele, ceea ce creşte securitatea aprovizionării.

‘În plus, a fost discutată dezvoltarea unui nou coridor de transport pentru gazul de la Marea Neagră, prin România’, a mai spus Sabine Berger.

Mai mult, in economica.net/, 13.02.2014.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply