Parlamentari europeni, îngrijorați de situația câinilor comunitari din România

0
712

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Situația câinilor maidanezi din România, respectiv starea deplorabilă în care aceștia trăiesc în adăposturile primăriilor, dar și masacrarea multora dintre ei în afara legislației naționale și europene, au constituit tema unei conferințe de presă susținute miercuri de europarlamentarii Janusz Wojciechowski (ECR) și Andrea Zanoni (ALDE), la sediul Parlamentului European de la Bruxelles.

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES ARHIVA

Situația câinilor comunitari din România — problemele legate de adopția acestora din adăposturile de stat, dar și uciderea lor prin metode nelegale — a constituit totodată tema unei scrisori trimise premierului Victor Ponta de Janusz Wojciechowski, care s-a aflat într-o vizită în România și care s-a declarat extrem de îngrijorat de situația câinilor.

“Am vizitat câteva locuri și am observat și practici de ucidere brutală fără control a câinilor. Centrele de adopție sunt închise publicului. (…) Accesul în vederea adopției câinilor comunitari este prevăzut în lege, dar în practică este imposibil să fie aplicat, pentru că adopția este foarte restrictivă. Pentru majoritatea românilor adopția este imposibilă. Am dorit să-i atrag atenția primului ministru și să-l întreb dacă ia în considerare această situație și dorește să schimbe sistemul”, a detaliat Wojciechowski.

Potrivit acestuia, soluțiile cele mai bune sunt adopția câinilor de pe stradă, sterilizarea și castrarea lor; chiar dacă există costuri, acestea se pot suporta cu participarea asociațiilor de profil, la care este necesar să se adauge un control al statului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Scrisoarea mea a plecat către primul ministru și aștept un răspuns. Și alți parlamentari europeni doresc sa meargă în România să vadă această situație”, a spus Janusz Wojciechowski.

Cititi continuarea AICI: agerpres.ro/externe/2014/02/12/parlamentari-europeni-ingrijorati-de-situatia-cainilor-comunitari-din-romania-21-16-04


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply