Situaţie disperată: Lucrări de mântuială la blocurile ANL din Mangalia

0
823

Locuinţele ANL din Mangalia afectate de infiltraţiile de apă au fost verificate de angajaţii Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, care vor strânge documente şi fotografii pentru a le trimite la ANL Bucureşti, proprietarul blocurilor.

INSPECŢIE

Nemulţumirile chiriaşilor blocurilor ANL de pe strada Oituz din Mangalia, care au reclamat faptul că, ori de câte ori plouă, apa se infiltrează prin pereţi, au fost luate în considerare de reprezentanţii administraţiei publice locale. În acest sens, o echipă a Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei s-a deplasat, săptămâna trecută, la faţa locului, pentru a vedea dacă reclamaţiile cetăţenilor sunt îndreptăţite. După o analiză amănunţită, reprezentanţii Serviciului au constatat că, într-adevăr, pereţii apartamentelor au grad ridicat de degradare din cauza infiltraţiilor de apă. De asemenea, subsolul unuia dintre blocuri este inundat, apa continuând să crească odată cu cantitatea mare de precipitaţii. Referitor la această situaţie, conducerea Serviciului de Asistenţă Socială a declarat că echipa Primăriei a constatat că apa se infiltrează atât prin acoperiş, cât şi prin pereţii exteriori. ”Oamenii sunt disperaţi, trăiesc un adevărat coşmar şi nu mai ştiu cum să iasă din acest impas. Cel mai afectat este un apartament cu trei camere situat în blocul OD 6, unde, din cauza apei, locuinţa este complet distrusă. Ca o măsură provizorie, s-a decis ca pe faţada blocului, cu ajutorul unei macarale, să fie aplicată o folie impermeabilă care să împiedice intrarea apei prin pereţi”, au declarat reprezentanţii Primăriei. De asemenea, angajaţii Serviciului au spus că, în prezent, se strâng documente şi fotografii care vor fi cuprinse într-un dosar ce va fi trimis la ANL Bucureşti, proprietarul blocurilor.

SITUAŢIE

Problemele locuinţelor de tip ANL au început din toamna anului 2011, la doar câteva luni după ce chiriaşii s-au mutat. Oamenii au spus că, la ploi mai puternice, în anumite apartamente apa s-a infiltrat, lucru care s-a tot repetat de atunci. Sătui să suporte această situaţie, mai mulţi chiriaşi ANL s-au adresat Primăriei. ”Din cauza ploilor abundente, pereţii mustesc de apă. În cazul meu, apa îmi afectează sufrageria. Practic, se văd plăcile de BCA, care au fost prost izolate, iar apa se infiltrează printre ele. Am făcut numeroase adrese către Primărie încă din 2011, dar nu s-a luat nicio măsură. Într-o situaţie similară se află majoritatea vecinilor mei”, a spus Cătălin B., unul dintre locatari. El a adăugat că, dacă nu se vor lua măsuri, va merge cu reclamaţiile chiar şi la Guvern.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, telegraf, Luni, 03.02.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply