Cum se prezintă Constanţa în tabloul socotelilor pentru Parlamentul European

0
697

Mişcări de trupe pe scena politică şi în listele de candidaţi.

Mişcările de trupe de pe scena politică rescriu într-o oarecare măsură socotelile de până acum privind listele partidelor politice pentru Parlamentul European.

Aflat la putere, PSD, cel mai mare partid din România, are câteva nume bine înfipte pe primele locuri eligibile pentru PE, iar potrivit sondajelor ar urma să obţină 13-14 mandate de europarlamentar. Însă, PSD trebuie să socotească lista aşa încât să mulţumească şi partenerii UNPR, respectiv PC. PNL, care nu mai are o alianţă viabilă cu PC, ar urma să meargă singur la alegerile europarlamentare, în ciuda guvernării comune cu PSD.

Potrivit estimărilor de la sfârşitul anului trecut, PDL era cotat cu 16-20% din opţiunile votanţilor, adică ar urma să obţină 6 mandate. Între timp, lucrurile s-au schimbat, în sensul că Partidul Mişcarea Populară a fost înregistrat cu acte în regulă, iar o serie de parlamentari de la PDL s-au înscris în PMP, în frunte cu Elena Udrea. Prin urmare, şi PMP pregăteşte lista sa de candidaţi, sperând să rupă din voturile care ar fi mers, în alte condiţii, către PDL. Revenind la UNPR, formaţiunea lui Gabriel Oprea încearcă să-şi reconsolideze poziţia în parteneriatul cu PSD, şi să obţină locuri mai bune sau mai multe pentru candidaţii săi, în lista comună cu social-democraţii. Motivul acestor pretenţii: mai mulţi senatori de la PP-DD au trecut la UNPR. De altfel, ca urmare a gestului acestor senatori, PP-DD s-a trezit că rămâne fără grup la Senat. Migraţia ar putea afecta, desigur, şi prestaţia PP-DD de la alegerile pentru Parlamentul European – anul trecut acest partid era cotat cu 7%, adică 2 mandate.

PSD dă un loc eligibil pentru Grapini

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Până la momentul alegerilor, în luna mai, discuţiile privind listele de candidaţi sunt în continuare deschise. Azi, PSD şi UNPR continuă negocierile, spun sursele noastre. Până în momentul de faţă, de la UNPR urmează să candideze, pe lista comună cu PSD, două persoane: una pe loc eligibil, în primii 10, iar o alta pe un loc de risc – 15 sau 16, adică locuri care nu sunt sigure ca eligibile. Persoana de la UNPR care ar urma să figureze pe lista de locuri eligibile ar urma să fie senatorul Damian Drăghici, după cum au precizat, pentru Replica, reprezentanţi ai acestui partid. Urmare a negocierilor cu PSD, şi PC urmează să primească 2 locuri în lista de candidaţi pentru PE – un loc în primii 10 (adică eligibil) şi unul la limită, puţin probabil eligibil. Pe locul eligibil, PC a propus-o pe Maria Grapini, actualul ministru al Turismului. Pe locul la risc ar urma să figureze liderul PC Argeş, Cornel Lazăr.

Cititi mai mult in replicaonline.ro/, Luni, 3 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply